Starea de bine — mit și realitate

Dacă se întâmplă, cumva, să locuiești oriunde pe Coasta de Vest a Americii, în Sudul Spaniei sau prin preajma Oceanului Inidan, te poți considera norocoasă. Cel puțin din punct de vedere meteorologic — după cum bine știi, există o legătură, cât se poate de științifică, între lumina soarelui și starea noastră de bine.

De ce? Pentru că expunerea la lumina soarelui stimulează producția de serotonină (unul dintre cei patru miraculoși hormoni ai fericirii); iar rolul serotoninei este, printre altele, generarea unui sentiment difuz de fericire.

Știi despre ce vorbesc, nu? 🙂

Cum, însă, cei mai mulți dintre noi locuim, în realitate, într-o regiune care ne obligă să îndurăm, luni de-a rândul, frig, ceață, vreme mohorâtă și mult gri, starea de bine devine o reală provocare.

Ce facem, în această situație? Cum facem față iernii (și nu numai), fără să ne lăsăm copleșiți de apatie și invadați de tot soiul de emoții, care mai de care mai neplăcute?

Am pregătit pentru tine cu mic filmuleț, care sper să te inspire și să îți ofere, totodată, răspunsul la întrebarea — cum îți poți gestiona bunăstarea emoțională, într-un mod cât mai eficient, autentic, sănătos și, desigur, feminin?

Poți viziona clipul printr-un simplu click aici.

Iată, pe scurt, despre ce este vorba

În realitate, tumultul emoțional este parte din umanitatea noastră. Așadar, în loc să ne duelăm, în fel și chip, cu emoțiile așa-zis “negative”, o idee mai bună ar fi să facem pace cu ele și să încercăm să depistăm adevărul despre ce încearcă ele să ne comunice.

Când te simți copleșită de tristețe, anxietate, furie sau frică, încearcă să îți imaginezi cum ar arăta viața ta fără nicio emoție. Acolo unde există tristețe, există și bucurie. Acolo unde există furie, există și creativitate. Acolo unde există frică, există și curaj. Totul ține de perspectivă. 😉

Care este emoția cu care te confrunți cel mai des? Când își face ea apariția? Și, cel mai important, cum reacționezi atunci când ea apare? Cei mai mulți dintre noi devenim extrem de intenși, atunci când avem de-a face cu o emoție puternică, fie ea plăcută sau mai puțin plăcută. Și, oricât de greu ne este să acceptăm asta, intensitatea atrage, de la sine, reacții pe care, de ce cele mai multe ori, le regretăm, ulterior.

Așadar, un sfat util ar fi — ia decizii și acționeză doar atunci când te afli într-o stare de neutralitate emoțională.

Negarea emoțiilor NU este o soluție. În schimb, fii prezentă la ce îți comunică ele și integrează-le, traptat, mesajul.

Sigur, ca să poți face asta, cât mai bine, este nevoie de timp, practică și ghidare. Dar merită. Căci, ceea ce obții este maturizarea emoțională.

Așadar, draga mea, data viitoare când te simți copleșită de emoții (fie ele pozitive sau negative) ține minte asta​​​​​​ — perpectiva face diferența. Și da, tu ești unica “cheie” către bunăstarea ta emoțională.

Iar dacă simți nevoia de ghidare și de apartenență la un spațiu, în care să poți învăța cum să navighezi sănătos și plăcut prin emoțiile tale, să le înțelegi, să le integrezi și să crești odată cu ele, Copilul Interior este, fără doar și poate, cea mai eficientă și frumoasă soluție.

Dacă îți dorești să pornești, chiar acum, în călătoria înapoi spre tine, rezervă-ți locul și alătură-te celor 350 de absolvenți ai programului Copilul Interior.

Te aștept!

Cu drag,

Feminintate, Cu Oana Stoianovici