COPILUL INTERIOR: CĂLĂTORIA ÎNAPOI SPRE TINE

Știu, vei spune că ai mai auzit asta, de multe ori. Vei privi rândurile care urmează cu un oarecare scepticism, dacă nu chiar cu o mică încruntătură. Și vei găsi, n-am niciun dubiu, un număr impresionant de argumente pentru a-mi explica că viața nu este o poveste.

Nu am să te contrazic. În schimb, am să vin către tine cu o întrebare simplă: dar tu ce ești dispus sau dispusă să faci pentru ca viața să pară o poveste? Și, mai mult, ești pregătit sau pregătită să crezi în realitatea care stă pitită în spatele poveștii?

Sunt atât de multe lucruri importante pe care ni le dorim în viață! Unii dintre noi își doresc o relație și o familie care să îi împlinească. Alții, o carieră impresionantă sau, pur și simplu, să străbată lumea, în lung și-n lat. Se face, însă, cumva, că pe măsură ce ne dorim mai mult anumite lucruri, pare din ce în ce mai dificil să le obținem. Și încetăm să credem. Rămân viața, soarta, circumstanțele pe care putem da vina. Sigur, circumstanețele există, însă tu poți adăuga greutate sau, din contră, poți transforma obstacolele.

Te-ai gândit că mai subtil decât ceea ce este vizibil, cu ochiul liber și te poate limita, sunt percepțiile tale despre ce este posibil? Percepții care sunt create de credințele limitative pe care le porți cu tine din copilărie.

Tot ceea ce părinții, bunicii sau oamenii alături de care ai crescut și te-ai dezvoltat ți-au prezentat ca fiind “greu”, “interzis” sau “incorect” îți blochează, acum, la maturitate, visele și puterea împlinirii lor.

Ia un moment de reflecție și gândește-te în ce domeniu important din viața ta, propriul tău Copil Interior îți dictează “binele” și “răul”, “posibilul” și “imposibilul”. Apoi, fă exercițiul de a-ți imagina cum ar fi dacă v-ați uita din nou, împreună, la toate adevărurile acestea fundamentale, care ți-au ordonat până acum viața.

Ce este Copilul Interior?

Copilul Interior este un program dedicat tuturor “oamenilor mari” care vor să își regăsească bucuria pierdută, curajul, spontaneitatea și autenticitatea; tuturor adulților, bărbați și femei deopotrivă, care vor să își regăsească bucuria de a fi.

Copilul Interior nu este o joacă. Copilul Interior aduce, însă, în viețile noastre toate calitățile pe care joaca și jocul le au. Iar prin asta te ajută să începi să observi, nu doar să vezi. Să observi nuanțele și detaliile care te vor sprijini să-ți depășești propriile proiecții și constrângeri mentale și să găsești soluții, chiar și atunci când simți că drumul a ajuns la capăt.

Copilul Interior nu este despre copilării nefericite sau mai puțin fericite, ci despre visele tale de adult pe care le-ai uitat sau abandonat pe drum. Copilul Interior este imaginea ta din oglindă, pe care nu trebuie să ai doar curajul să o vezi, ci și bucuria să o descoperi!

Copilul Interior nu îți va așeza pe masă toate răspunurile, pentru că nimeni nu poate face asta. El este, însă, umărul pe care te poți sprijini în timp ce cauți ieșirea din labirint.

Ce face Copilul Interior?

Una dintre condițiile esențiale ale evoluției noastre ține de capacitatea de a ne înțelege și de a ne confrunta propriile emoții. Atât cele bune, cât mai ales cele negative. De ce? Pentru că emoțiile noastre, indiferent de natura lor, vorbesc direct despre nevoile noastre.

Atunci când nevoile noastre de securitate, validare, atingere, intimitate, iubire etc., nu sunt satisfăcute, un vârtej de emoții negative ne invadează viața. Doar că, foarte rar avem capacitatea de a înțelege ce ne spun ele. Le tratăm superficial sau, și mai des, le ignorăm voluntar sau involuntar.

Pe termen scurt, asta ne asigură supraviețuirea. Pe termen lung, însă, dacă toate aceste nevoi, fundamentale pentru orice femeie sau bărbat, nu sunt adresate, ele evoluează în disfuncții care ne împiedică, pur și simplu, să creștem. În mod automat, ajungem să facem alegeri greșite, să rămânem blocați în situații toxice și alături de oameni care fie nu ne reprezintă, fie chiar ne dăunează.

Lucrul cu Copilul Interior ne ajută să descifrăm și ne învață să “stăm” cu emoțiile noastre. Să devenim capabili să le confruntăm și, în timp, să le alchimizăm, până când ajungem să înțelegem ce ne lipsește și ce trebuie să facem pentru a umple acele goluri.

Și multe ar mai fi de spus! Dar dacă vrei să afli mai multe despre ce este Copilul Interior, cu ce este diferit de terapia clasică și în ce constă, mai exact, programul de un an de zile, te invit să citești mai multe, chiar aici.

Te asigur, poveștile sunt reale!