FEMINITATEA ESTE LIBERTATE

Te-ai întrebat, vreodată, cum arată momentele în care te simți ca fiind cea mai frumoasă?

Când porți rochia preferată?
Când el te privește pe furiș?
Când soarele ți se scurge, încet, pe umeri?
Când părul îți miroase a mare?
Când dansezi și știi că nu te privește nimeni?
Când dansezi și știi că toată lumea te privește?

Te-ai gândit, vreodată, că cea mai frumoasă te simți, în afara oricărui context, atunci când…

…ești liberă în corpul tău?

Când ești ușoară, fluidă, când respiri, când râzi, când plângi, când strigi, când trăiești, când ești, pur și simplu, tu!

Știu, vei spune că asta nu este starea noastră obișnuită. Că suntem, în realitate, forțate de viață să trăim în amorțeală, în rutină, în oboseală, în răceală, în durere, captive în rigiditatea propriului corp.

Ce e de făcut?

Să ne întoarcem la feminitatea noastră!
​​​​​
​​​​​Energia feminină este fluidă și curgătoare. Energia feminină umple spațiile, deblochează tot ce este amorțit și încălzește tot ce este rece. Energia feminină transformă.

Trezește această energie în corpul tău și te vei afla la câteva minute distanță de la a te simți liberă, ușoară și frumoasă.

Și pentru că știu că nu crezi, că ești obosită și permanent în așteptarea unui miracol, îți propun o *practică*.

Ridică-te în picioare, cu tot corpul relaxat și închide ochii.

Du-ți atenția către tălpi (ajută dacă ești desculță), la felul în care atingi podeaua, la cum îți apasă greutatea pe suprafața tălpilor.

Apoi, imaginează-ți o bilă mică, transparentă și umplută cu apă caldă, poposind undeva pe corpul tău. Începe, apoi, să îți miști corpul, ca și cum ai vrea să plimbi bila pe fiecare centimetru de piele. De la claviculă, ușor, spre partea exterioară a brațului, apoi pe partea interioară, până în palmă.

O lași să-ți curgă pe abdomen… și continui, tot așa, până când bila ți-a atins absolut tot corpul, alunecând uneori repede, alteori nespus de lent.

Fă mișcări cât mai fine, circulare, mângâie cu bila și acele părți ale corpului tău de care, de cele mai multe ori, uiți.

Ia-ți cât timp ai nevoie și observă cum te simți.

Cea mai frumoasă parte a acestui exercițiu este că îți dă posibilitatea să acorzi timp, atenție și iubire întregului tău corp. Să îl lași să se miște așa cum vrea el, cum are nevoie. Să îl cunoști, să te bucuri de el, să îi simți fiecare centimetru.

Fă asta zilnic sau, pur și simplu, ori de câte ori vrei să trezești energia corpului tău și să te simți frumoasă!

p.s. Dacă te simți inspirată de propunerea de practică de săptămâna asta, te invit, cu putere, să te înscrii la newsletterul nostru săptămânal. Săptămână de săptămână, pregătim, pentru tine, conținut special, exerciții practice și seri deschise, menite să îți ofere sprijin și ghidare în procesul tău de creștere și transformare.