POVESTEA ALEXANDREI

Astăzi am să îți spun o poveste.

Pe Alexandra o cunosc bine, de un număr de ani. Alexandra are 36 de ani, este avocat și lucrează la o firmă de avocatură din București. Ultima dată când am apucat să stăm, pe îndelete, de vorbă, se întâmpla acum mai bine de un an. Tocmai ce aflase că va fi mamă.

Ieri, am revăzut-o pe Alexandra. Între timp, s-a născut Vladimir, iar ea a rămas la fel de frumoasă, chiar dacă un pic mai încercănată și cu părul o idee mai scurt.

Peripețiile amândurora de peste an nu mai conteneau să apară în conversație, însă, cea mai mare parte a sporovăielii, de la ceas de seară, a pornit de la o afirmației a Alexandrei: “mi-aș dori să pot trăi, măcar preț de câteva luni, într-o loc cald și luminos, să simt cum renasc, cum înfloresc, cum încep să îmi simt din nou corpul.”

A urmat, de aici, o lungă și frumoasă confesiune, pe care Alexandra mi-a dat permisiunea să v-o împărtășesc.

Înainte de a rămâne însărcinată, Alexandra a trecut prin inițierea din workshopul Tainele Feminității Sacre. Istoria ei personală era aceea a unui lung șir de relații disfuncționale, care se poticneau înainte să înceapă, cu supărări de tot felul și, mai ales, cu dificultatea pregnantă de “a simți”. Dacă stau bine să mă gândesc, Alexandra a fost una dintre cele mai sceptice și rezistente participante în Tainele Feminității Sacre. Adevăratul impact al workshopului a ieșit la iveală, în cazul ei, cu o mică întârziere.

“Miraculos”, cum spune chiar ea, l-a cunoscut după workshop pe viitorul ei soț, Răzvan, tată lui Vladimir. Deși a început în cel mai surprinzător context și în cel mai neașteptat moment, povestea lor este minunată și astăzi. La scurt timp, avea să apară, la fel de neașteptat, și Vladimir. Totul s-a petrecut pe fondul unei profunde intimități și a unui sentiment de bucurie pe care Alexandra nu le credea ca fiind posibile. A descoperit puterea feminității și a intimității și și-a dat voie să înflorească.

Totuși, de data asta, am simțit-o pe Alexandra mai puțin solară decât mi-o aminteam. Iar confesiunea ei mi-a confirmat-o. Vorbind, am înțeles amândouă că nu există, însă, nicio cauză obiectivă. Motivul apatiei și al lipsei de energie nu își are originea nici în relația cu soțul ei, Răzvan, nici în agitația lui Vladimir, nici în vreo problemă de natură profesională. Ci în faptul că, odată ce s-a văzut purtată de viață în cel mai frumos și neașteptat context posibil, Alexandra a uitat, încet, încet să onoreze energia feminină. Cea care, de altfel, reușise să îi transforme viața radical, cu nu mai mult de doi ani în urmă.

Din conexiunea puternică în care ajunsese cu propria ei inimă, Alexandra a urcat, din nou, în minte, iar vechile “de ce-uri” și-au reintrat în rol. Pe măsură ce timpul a trecut, întrebările cele mai simple s-au transformat în vechi umbre, care au început să articuleze îndoieli, frici, anxietăți și să o prindă într-un fel rigid și neconectat cu corpul, cu inima, cu senzualitatea ei.

Soluția? Sigur, câteva luni pe o insulă exotică și-ar face cu siguranță treaba. Aceasta nu este, însă, în mod necesar, o soluție accesibilă. Și nici o soluție definitivă.

Tot ce am avut de făcut a fost să îi amintesc Alexandrei un lucru pe care, de altfel, îl știe, deja, foarte bine: feminitatea se trăiește în inimă. Iar gestul de a coborî din minte în inimă este total independent de spațiu, de timp sau de context.

Ține doar de măsura în care noi luăm decizia de a ne încrede în feminitatea noastră și în acele valori care ne ajută să trăim și să simțim într-un mod feminin: vulnerabilitatea, intimitatea și senzualitatea. Reîntoarcerea la practica de a trăi feminin, conectată cu energia și cu viața este, de fapt, insula exotică interioară, pe care toate o merităm.

“Este incredibil cum, uneori, nu avem nevoie decât de cineva care să ne amintească valoarea lucrurilor simple”, a punctat Alexandra, decisă să ni se alăture, pe 25 martie, la O Zi De Feminitate.

Și chiar așa este. Uneori, e nevoie de doar câteva secunde pentru a lua decizii care ne pot schimba, cu adevărat și pentru totdeauna, viața.

p.s. Dacă vrei să afli mereu lucruri noi despre cum să îți crești propria feminitate sau despre cum să te apropii de copilul tău interior, te afli în cel mai potrivit loc! Săptămână de săptămână, pregătim, pentru tine, conținut special, exerciții practice și seri deschise, menite să îți ofere sprijin și ghidare în procesul tău de creștere și transformare. Înscrie-te la newsletterul nostru săptămânal și intră în universul magic al feminității tale!