Să fii femeie

Femeia este sensibilitate și vulnerabilitate. Femeia este pasiune și senzualitate. Femeia este paradoxul unic, capabil să deschidă inimi și să aducă intimitate. A fi femeie înseamnă să ai curajul să trăiești în inimă, dincolo de frică și obișnuință, dincolo de ceea ce ni se spune, din afară, că e bine sau că e rău, corect sau incorect. În clipa în care ne îndepărtăm de aceste valori ale feminității și le înlocuim cu valori impersonale sau masculine ne pierdem nu doar farmecul, ci și întreaga putere.

Să fii femeie înseamnă să trăiești cu pasiune și să îți exprimi pasiunea! Să fii femeie înseamnă să plângi, să râzi, să traiești toate emoțiile, incluzând furia, tristețea și durerea, chiar și cu prețul a ceea ce alții numesc “iraționalitate”. Să fii femeie înseamnă să-ți trăiești tot oceanul de emoții și să nu îți negi, nici o clipă, dreptul de a fii vulnerabilă, sensibilă și senzuală.

În curajul de a fi vulnerabilă rezidă activarea bărbatului de lânga tine. Când tu ești, cu adevărat, în emoție, fără frică și rușine, bărbatul simte impulsul de a fi lângă tine, de a te proteja și a te iubi. Să fii vulnerabilă înseamnă să fii puternică, în feminitatea ta.
Oana Stoianovici