Ce îi face pe bărbați fericiți?

Draga mea,

Cu doar două zile în urmă, veneam către tine cu întrebarea ‘ce le face pe femei fericite?’ și te rugam să cauți un răspuns cât mai personal.

Astăzi, revin cu o descoperire surprinzătoare (sau nu) despre ce îi face pe bărbați (și nu numai) fericiți.

În anul 1938, Universitatea Harvard anunța debutul unui studiu – cel mai mare de acest tip, de până acum – ce urma să fie realizat pe nici mai mult nici mai puțin de 268 de bărbați.

Întrebarea de cercetare era, surpiză, ‘ce îi face pe bărbați fericiți?’

După mai bine de 70 de ani de cercetare și peste 20 de milioane de dolari investiți, George Vaillant, profesorul de psihiatrie de la Harvard Medical School, care a coordonat întregul proiect, vine către noi cu revelatoarea concluzie:

“Fericirea înseamnă iubire. Atât.”

Da, iubirea este ce​​​​​ea​​ ce îi face pe bărbați fericiți.

Aparenta simplitate a concluziei te poate lăsa surprinsă sau chiar dezamăgită.

În realitate, însă, iubirea este una dintre cele mai importane nevoi fundamentale a oricărei ființe umane – femeie sau bărbat, deopotrivă.

Sentimentul de a fi iubit este nevoia fundamentală a oricăruia dintre noi, singura care ne poate conduce către ceea ce numim ‘fericire’.

Ce implică, concret, această iubire? Implică sentimentele de siguranță, acceptare și apartenență. Atunci când aparții, te simți protejat de orice potențial pericol, iar asta îți permite să te relaxezi și să fii liber. Iar atunci când ești relaxat și liber, îți dai voie să fii vulnerabil și să te deschizi către a primi.

De ce ne este, totuși, atât de greu să vedem asta? De ce ne încăpățânăm să căutăm explicații și soluții, care mai de care mai complexe?

Facem asta pentru că ne-am obișnuit să trăim în spatele unui scut pe care l-am creditat cu rolul de a ne proteja de durere și dezamăgire. Și pentru că lumea în care trăim astăzi se pricepe, de minune, să mistifice cele mai simple, dar, totuși, esențiale lucruri.

Nu, însă, fără consecințe.

Care sunt acestea și, mai ales, cum ne educăm mintea să rămână prezentă la nevoile lui fundamenatale și cum învățăm să îi oferim bărbatului de lângă noi sentimentul de iubire pe care îl caută?

Spune ‘da’ invitației de a participa la O Seară Deschisă De Feminitate! Discutăm, în detaliu, despre toate aceste lucruri.

​​​​​​​Până atunci, te las cu un indiciu: iubirea se trăiește în inimă.​​​​​​​

Cu drag,

Feminintate, Cu Oana Stoianovici