20 de minute de iubire de sine

Îți mărturisesc, sursa de inspirație pentru acest articol a fost una dintre absolventele programelor noastre de feminitate.

De fapt, acesta este doar unul dintre motivele pentru care cred, cu atâta putere, în comunitate și în Cercul Sacru. Pentru că aici ne inspirăm una pe cealaltă, ne ținem spațiul reciproc, avem posibilitatea de a vindeca răni emoționale vechi și de a manifesta cele mai puternice dorințe.

Așadar, întrebarea care a inspirat acest articol a fost: “cum pot atrage în viața mea un bărbat în care să am încredere, dintr-un loc de profundă autenticitate și vulnerabilitate? Fără frică, rușine sau tipare disfuncționale.”

Răspunsul meu este cât se poate de simplu și direct: iubindu-te pe tine însăți.

Cultivă iubirea de sine și oferă-ți afecțiunea după care tânjești.

Știu, ușor de zis, greu de făcut.

Cele mai multe dintre noi visăm, o viață întreagă, la acea atingere și la acea savoare care ne-ar putea face să ne predăm iubirii și pasiuni. Însă, în realitate, cheia este la noi.

Noi suntem primele care trebuie să facă pasul către acest tărâm al senzualității, prin cultivarea iubirii de sine.

CUM cultivăm iubirea de sine?

Prin ritual conștient.

Iar astăzi, îți voi împărtăși unul dintre ritualurile mele preferate​ de feminitate: 20 de minute de iubire de sine.

Acest ritual este, de fapt, un exercițiu simplu, în trei pași, pe care îl poți face în fiecare seară, înainte de culcare.

Am creat această practică inspirată de propria mea nevoie de ​vindecare a iubirii de sine. Îți promit, este miraculos.

Cei trei pași te vor sprijini în a te deschide către iubirea de sine și către intimitatea după care orice femeie tânjește.

Citește mai departe și descoperă ritualul meu de suflet.

Pasul 1: Adu-te în momentul prezent

Când trăim în trecut, nu facem altceva decât să hrănim frica de nu mai repeta tipare disfuncționale.

Când trăim în viitor, mintea noastră proiectează, la infinit, scenarii; iar asta ne alimentează starea de anxietate.

Iată de ce soluția se află, întotdeauna, în momentul prezent, aici și acum.

Pentru a te aduce în momentul prezent, găsește un loc în care să te simți confortabil și în siguranță. Întinde-te pe podea sau pe o saltea tare sau așează-te în poziție de lotus. Ai grijă să îți menții coloana perfect dreaptă, pentru a permite energiei să circule corect, în corp.

Începe prin a respira conștient, cu atenție la ritmul respirației. Nu încerca să forțezi, într-un anume fel, modul în care respiri. Păstează ritmul firesc, dar fii prezentă la ceea ce faci.

Continuă să respiri conștient pentru trei minute.

Pasul 2: Adu-te prezentă în corp

După cele trei minute de respirație conștientă, începe să îți atingi corpul, încet și cu blândețe.

Începe cu palmele, continuă cu antebrațele, apoi cu brațele, umerii, sânii, pântecul și coboară către șolduri, coapse, gambe și picioare.

Scopul acestui pas este să te aducă prezentă în corp și să începi să te raportezi la el ca la un spațiu de siguranță.

Corpul tău este un templu, un tărâm al plăcerii și al magiei.

Nu căuta senzații specifice. Urmează, pur și simplu, conturul corpului tău, până devii conștientă de forma și limitele sale.

Continuă să faci asta preț de minimum trei minute.

Pasul 3: Respiră cu Inima ta

După ce ai devenit prezentă la forma și limitele corpului tău fizic, pune-ți ambele mâini pe piept, în dreptul inimii și fii prezentă la bătăile ei.

Respiră cu bătăile inimii tale, preț de minimum trei minute.

Apoi, întreab-o: ce ai nevoie, pentru a te simți în siguranță? Ce ai nevoie pentru a te simți iubită? Ce te poate ajuta să te simți văzută și apreciată?

Rămâi în ascultare sacră pentru încă trei minute. Orice răspuns primești, notează-l în jurnal. Inima ta deține adevărul.​

Încheie ritualul rămânând în liniște deplină, întinsă pe podea sau în poziție de lotus, pentru încă 5-10 minute.

Iar dacă îți dorești o variantă audio, ghidată a acestei meditații, te invit să consideri meditația Sacred Space, pe care am creat-o special pentru The Feminine. O poți achiziționa de aici și o vei iubi. În plus, vine la pache cu jurnalul Moon Diary, care te va susține să rămâi conștientă de fluctuațiile emoțiilor tale și de mesajele pe care le primești, în timpul meditației.

Fă acest ritual zi de zi și împărtășește cu noi: ce ai simțit? Cum s-a schimbat starea ta, după cele 20 de minute de iubire de sine? Lasă-ne comentariul tău aici.

Cu drag,