Relațiile deschise: mit sau realitate?

Se pare că episodul precedent al The Feminine #Uncut Podcast, dedicat indidelității, a tulburat puțin apele în comunitatea noastră. Și, în plus, a venit la pachet cu o nouă temă provocatoare: relațiile deschise.

De ce provocatoare? Pentru că “relațiile deschise” sunt un concept minunat, dar despre care nu știm, foarte clar, în ce măsură chiar funcționează.

Sigur, întotdeauna există excepții. Însă, experiența mea de coaching mă conduce către concluzia că acestea sunt extrem de rare.

Așadar: ce sunt relațiile deschise? Mit sau realitate?

Care sunt premisele unei relații deschise?

Și, nu în ultimul rând, care este diferența fundamentală între o relație deschisă și infidelitate?

Încercăm să răspundem la toate aceste întrebări, într-un nou episod al The Feminine #Uncut Podcast.

Ascultă acum întregul episod 🎧​ și fii gata pentru o conversație onestă despre tine, despre el, despre ea sau orice altă variantă intermediară.

Câteva idei de luat acasă: 🙌

Paradigma “relațiilor deschise” își află originea în teoria conform căreia suntem, ca specie, ființe polisexuale. O ipoteză, de altfel, validată de studiile antropologice. Da, suntem creturi sexuale, care caută să se reproducă.

Suntem, însă, doar atât?

În mod cert, nu: suntem, totodată, ființe profund emoționale și spirituale.

Și aici se complică întreaga conversație.

Este nevoie de extrem de multă maturitate, de toate părțile, pentru a putea explora o relație deschisă, dintr-un loc împlinitor, nu doar sexual, ci și emoțional, (pentru toți cei implicați).

Din păcate, cel puțin o persoană implicată în acest triunghi amoros sfârșește prin a experimenta, de multe ori în cea mai mare tăcere, gelozie, respingere, manipulare, neputință etc.

Te invit acum să asculți întregul episod și să descoperi cum funcționează cele patru principii pe care trebuie să le respecți cu sfințenie, dacă îți dorești să intri într-o relație deschisă sau să consolidezi una.

Acestea sunt:

  1. Cunoaște-ți limitele;
  2. Fii sinceră cu tine însăți;
  3. Fii sinceră cu toți cei implicați:
  4. Renunță definitiv la orice agendă ascunsă.

Ascultă acum întregul episod☝️ și spune-ne ce crezi: sunt relațiile deschise o realitate sau mai curând un mit? Lasă-ne comentariu tău aici.

Pe curând!