Infidelitatea: de ce se întâmplă și cum o gestionăm?

Am revenit cu un nou episod al The Feminine #Uncut Podcast, iar subiectul de astăzi este fier-bin-te🔥. Vorbim despre infidelitate—DE CE se întâmplă? CUM se întâmplă? Și, mai ales, CUM gestionăm, cât mai sănătos, această dinamică?

Iată câteva dintre întrebările la care încercăm să răspundem, în acest episod:

  • Cine înșală mai des: femeile sau bărbații?
  • Ce declanșează infidelitatea în femei și ce declanșează infidelitatea în bărbați? Este diferența cu adevărat relevantă?
  • Care este legătura dintre responsabilitate și infidelitate?
  • De ce alegem, atât de des, să trăim o viață dublă?
  • Și, nu în ultimul rând, cum pot relațiile să supraviețuiască infidelității?

Iar dacă te întrebi cum te pot servi intuiția și energia feminină, atunci când vine vorba despre infidelitate, iată câteva distincții care te pot sprijini, în viața de zi cu zi:

Pentru început, încearcă să nu mai folosești cuvântul “înșelat”. “A înșela” este un verb cu vibrație joasă, care nu poate descrie, în niciun fel util, motivul pentru care femeile sau bărbații intră în dinamici emoționale sau sexuale cu alte persoane, chiar dacă sunt, deja, într-o relație.

Nimeni nu își propune să fie infidel. Dinamica infidelității se naște din dorința firească de a ne exprima și de a experimenta viața, în toate formele ei, însă nu știm cum să explorăm, matur și responsabil.

Intenția noastră nu este să înșelăm, per se. Ci să găsim “acel ceva” pe care relația în care ne aflăm nu ni-l oferă sau nu ni-l poate oferi, deoarece partenerul sau partenera nu este pregătit(ă) să ne includă sau să ne accepte. Pe scurt, ajungem să înșelăm și să trădăm pentru că nu există oportunitatea unei comunicări autentice în cadrul relației.

Dacă tu ești cea care comite infidelitatea, trebuie să știi că, înainte de toate, tu ești prima persoană pe care o înșeli, crezând sau sperând că dacă îți împlinești nevoile în altă parte, fără să adresezi acest lucru direct și autentic în cadrul relației, vei putea fi fericită.

Care sunt cele 3 principii feminine care te ajută să te poziționezi diferit și constructiv în fața infidelității (și, implicit, să transformi felul în care trăiești și iubești)?

1. Nu te mai uita la ce ți se întâmplă prin lentila “înșelătoriei”. În schimb, coboară în Spațiul Sacru cu intenția să descoperi care este adevărul Inimii tale.

2. Învață să îți înțelegi și să îți gestionezi propriile emoții; nu le mai proiecta pe partenerul sau pe partenera ta.

3. Vorbește cu partenerul/partenera tău/ta dintr-un loc de vulnerabilitate.

Acum, te invit să asculți întregul episod și să descoperi câteva dintre răspunsurile posibile la întrebările: de ce alegem să fim infideli? Cum alegem? Și, mai ales, cum gestionăm această dinamică?

​​

Iar cu această ocazie, îți lansez și o provocare: ce ești curioasă să descoperi despre “relațiile deschise”? Ai încercat, vreodată, să ai o relație deschisă sau ești, în prezent, într-o relație deschisă? Trimite-ne comentariile, împărtășirile și curiozitățile tale despre acest subiect printr-un mesaj, aici. Ne interesează în mod direct.

De ce ne interesează în mod direct? 😌 Descoperă, ascultând episodul 22 al The Feminine #Uncut. 😉

Cu toată dragostea,