Cum te conectezi cu propriul corp—descoperă practica

Cu doar câteva zile în urmă, am primit un email de la o absolventă a programelor de feminitate, care mi-a luminat ziua.

Iată un fragment din mesajul ei:

“După Sensuality Masterclass, a fost exact cum ai spus tu într-un podcast: am început să văd mici detalii în viața mea, minunata lună, un nor mai aparte, apusul, cum cade apa pe frunze când plouă; lucruri pe care nu le vedeam, acum îmi apar în fața ochilor. M-am plimbat în parc, în ploaia măruntă și a fost minunat! De câteva ori, am îndrăznit să ies din casă fără sutien și chiar m-am simtit bine. Cumva, liberă. Am început să am mai multă grijă de corpul meu; dacă nu mă simt bine, stau și mă odihnesc, îl ascult. Am început să am o voce, să spun ce cred și ce simt.​”

Mesajul acesta este atât de puternic deoarece punctează două probleme cu care ne confruntăm cele mai multe dintre noi: nu ne ascultăm corpul și nu suntem cu adevărat conectate la ceea ce simțim. Și cu toate că nu este de fiecare dată intuitiv, cele mai multe dintre lucrurile după care tânjim și pe care nu știm cum să le accesăm își au originea tocmai în această deconectare.

Atunci când suntem deconectate de la corpul nostru și nealiniate cu adevărul Inimii noastre Sacre, alegem ceea ce nu este sănătos pentru noi, experimentăm o stare de constrângere și neîncredere de sine.

Când suntem conectate cu propriul corp și aliniate la adevărul Inimii noastre Sacre, alegem, de fiecare dată, ceea ce este, cu adevărat, benefic pentru noi.

De fapt, primele două beneficii pe care le observi, după ce activezi și începi să lucrezi cu energia feminină, prin practică, sunt sentimentul de libertate în privința alegerilor personale și recâștigarea încrederii de sine. Simțurile ni se deschid, iar energia vitală începe să circule prin corp. Suntem în echilibru și alegem sănătos.

Cum activăm și hrănim energia feminină?

Ca de fiecare dată, răspunsul meu este același: prin practică.

Iată, în cele ce urmează, o minunată practică de feminitate, care te conectează cu corpul tău, pentru mai multă încredere de sine și libertate de expresie.

Conectează-te, zi de zi, cu vocea și cu pântecul tău

​Începe-ți ziua cu o mică practică de conectare cu vocea ta. În fiecare dimineață, scrie în jurnal ce simți despre o anumită persoană sau situație, față de care nu te simți, încă, suficient de sigură să te deschizi complet. Lasă-ți gândurile să curgă natural și nu le forța. Ce simți? Ce îți șoptește Sinele tău Înalt?

Rămâi în liniște, preț de câteva clipe și dă voie oricărei emoții să fie.

Apoi, așează-ți palmele pe abdomen și conectează-te cu pântecul tău. Inspiră și expiră, adânc, timp de cinci minute. Roagă-ți pântecul să te ghideze înspre un nou mod de a fi și de a exprima ceea ce simți.

Ieși din zona de confort și ai încredere în adevărul pântecului tău.

Fă acest mic ritual, zi de zi, timp de o săptămână.

În tot acest timp, fii mai prezentă și ascultă-ți ritmul interior al corpului. Dacă te simți obosită, odihnește-te. Dacă simți că ai multă energie care trebuie eliberată, mișcă-ți corpul, dansează, lasă-te condusă de energe.

Ți-a plăcut acest mic exercițiu? Lasă-ne aici feedback-ul tău: ți-ai dori să poți integra, în viața ta de zi cu zi, mai multe practici de feminitate?

Cu drag,