Sexul: adevăr sau provocare?

Tocmai ce ascultam cel mai nou episod al The Feminine #Uncut Podcast și mă gândeam—începi să realizezi că ceva faci bine, în momentul în care oamenii din viața ta reacționează la ideile tale. 🎉

Să îți povestesc.

Într-o zi, mă sună Ioana—”Oana, trebuie, neapărat, să vezi asta. Doi buni prieteni mi-au trimis acest articol. Sunt uimită și, totodată, încântată!”

Articolul despre care vorbea Ioana este un text din New York Times, intitulat “What’s Lust Got to Do With It?”. Iar tema centrală ar putea fi rezumată cam așa: de ce ne punem, atât de des, în situații inconfortabile, doar din cauză că efortul necesar pentru a opri ceea ce am declanșat pare copleșitor?

În mod evident, chestiunea în discuție este, din nou, sexul. 😀

Am decis, așadar, să înregistrăm un nou podcast, cu intenția de a dezbate și demistifica această poveste: sexul—adevăr sau provocare?

Episodul este unul dintre preferatele noastre, așa că te invit să-l asculți chiar acum! 👇

Iată câteva dintre lucrurile pe care le vei descoperi: 🎧

  • Atunci când intimitatea lipsește, orice raport sexual devine mai curând o provocare și mai puțin un adevăr.
  • Cheia către adevăr, extaz și pasiune stă ascunsă în vârtejul emoțiilor: pozitive și negative.
  • Pentru a putea păși în mijlocul vârtejului emoțiilor trebuie să înveți să te simți confortabil în propriul tău corp și să începi să îți împlinești, rând pe rând, toate nevoile și dorințele, fără teamă sau rușine. O femeie nu se poate deschide către experiențe sexuale, într-un mod împlinitor, decât atunci când se lasă pradă emoțiilor. Acesta este adevărul.
  • Cum faci asta, într-un mod sănătos? Descoperă, ascultând întregul episod.

Coboară în Spațiul Sacru al inimii și descoperă, acolo, ce ai nevoie, cu adevărat, pentru a te putea deschide.

De ce este Spațiul Sacru atât de important?

Biologia feminină invocă, constant, nevoia de siguranță și protecție; este o nevoie fundamentală, pe care bărbații nu o pot împlini, de fiecare dată. De aceea, înainte să te arunci în brațele puternice ale partenerului tău, o idee bună ar fi să invesești timp și energie în a crește relația ta cu tine.

Abia după ce te simți înrădăcinată în propriul corp, în propria viață și în propriile tale dorințe, vei putea să te deschizi către experiențe sexuale dintr-un loc de: “vreau asta, mă simt confortabil cu asta, accept asta și renunț, conștient, la orice fel de așteptări.”

Ce poți face atunci când o potențială experiență sexuală se simte nepotrivit? Spune Nu. Cu putere, dar blând față de tine. Așa arată empowerment-ul autentic.

Cea care se teme să spună NU este, de cele mai multe ori, Fetița ta Interioară. Și nu spune NU pentru că îi este teamă. Teamă că ar putea fi respinsă, judecată sau chiar că ar putea să aibă parte de violență fizică sau emoțională.

În realitate, ceea ce o împiedică pe Fetița ta Interioară să spună NU este tocmai lecția pe care trebuie să o învețe pentru a deveni femeie—teama de singurătate.

Ce se întâmplă dacă spui NU, însă el nu înțelege? Simplu—înseamnă că nu este bărbatul potrivit pentru tine. 🤷‍♀️

Și, nu în ultimul rând, nu încerca niciodată să îți definești sexualitatea în raport cu altcineva. Amintește-ți că orice devenire sau transformare începe în Spațiul Sacru al inimii, în relație cu tine însăți. Investește timp și energie în asta. Îți promit, merită cu vârf și îndesat!

Ascultă întregul episod, iar apoi te invit să dezbatem—care este experința ta, personală, în raport cu provocările și adevărul din spatele sexualității și intimității? Lasă-ne comentariul tău aici sau scrie-ne la help@thefeminine.com.

Atunci când împărtășim, într-un spațiu sigur și lipsit de orice fel de judecată, contribuim enorm la schimbarea unor mentalități colective care nu doar că nu ne servesc, ci chiar ne dăunează. 🙏

Cu toată dragostea,