Meditația la feminin — ghidul esențial

Cu exact o săptămână în urmă, veneam către tine cu câteva variante de răspuns la mereu provocatoarea întrebare — “Ce trebuie să fac, concret, pentru a avea un stil de viață feminin?”

Reluând, foarte pe scurt, nu trebuie să faci nimic; trebuie doar să fii. Feminitatea ține, dincolo de orice, de capacitatea noastră de a fi prezente.

Cum te aduci în prezent?

Intuiești, deja, răspunsul. 😌

— prin meditație.

Meditația, însoțită de respirație conștientă, este cel mai puternic mod de a fi în prezent.

Și pentru că este atât de mult de povestit pe marginea acestui subiect, astăzi, vin către tine cu întrebarea: ție cât de mult îți place să meditezi?

Ce trebuie să știi, înainte de a te lăsa descurajată de rezistența (inconștientă) pe care, poate, o ai față de meditație, este că, în realitate, ne putem crește și educa capacitatea de a medita. Este nevoie de practică, constantă, pentru ca gestul meditativ să devină unul nu doar de calitate, ci și plăcut.

Și mai există o distincție importantă. Nu toți experimentăm meditația la fel.

De pildă, te-ai întrebat, vreodată, dacă bărbații și femeile meditează la fel?

Răspunsul sună cam așa: în practică, poate. În teorie, nu tocmai.

Pentru bărbați, în teorie, meditația austeră, rigidă, desfășurată în completă tăcere (adică acel tip de meditație asociat, în general, lumii asiatice, Tibet, Nepal etc.) ar trebui să fie un gest firesc. Și asta pentru că liniaritatea și austeritatea sunt, generic, trăsături ale energiei masculine.

Femeile, pe de altă parte, agrează mai mult forme ale meditației în mișcare. Iar asta poate să însemne multe lucruri — dansat, cântat, anumite tipuri de meditație aparținând tradițiilor culturale Tao și Tantra. Și asta pentru că fluiditatea și naturalețea acestor stiluri sunt trăsături caracteristice energiei feminine.

Meditația pe care noi, femeile, o îndrăgim, cel mai tare, nu are structură și este lipsită de orice formă de strictețe și rigiditate. Sigur, putem, oricând, medita precum un călugăr tibetan; însă, în mod autentic, mișcarea fluidă este ceva ce corespunde, autentic, naturii noastre.

Altfel spus, orice activitate care implică mișcare fluidă poate deveni un gest meditativ, cu o singură condiție — să aduci în spațiu prezență și intenție.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, te invit să asculți, acum, un nou episod al Podcast-ului The Feminine #Uncut. 🎧

Iată, pe scurt, câteva dintre subiectele pe care le acoperim, în acest episod.

Respirația

Indiferent de cum alegi să meditezi, respiră, respiră, respiră. Și fii prezentă, de la început până la sfârșit. Dă voie respirației să-ți cuprindă fiecare centimetru al corpului și să aducă la suprafață toate acele emoții care se cer recunoscute și exprimate.

Dansează, cântă, îmbrățișează

Cele mai frumoase și puternice practici de feminitate se întâmplă în spațiul sacru al cercului de femei. Cercul de femei și ceremoniile ritualice specifice sunt, de când lumea, calea cea mai puternică (și sigură) de a te alinia la vibrația vindecătoare a energiei feminine. Și asta este valabil atât în plan emoțional, cât și fizic. Antropologia, istoria și știința modernă au documentat și documentează, în continuare, efectul benefic al ritualurilor de trecere, care, pentru femei, se întâmplă, întotdeauna, în cercul sacru. Fă acest mic exercițiu. Renunță, o dată, la filmul de sâmbătă seară și alege să petreci o oră, în liniște, conectată cu inima și pântecul tău și observă ce efect au asupra ta.

Puterea comunității

Când suntem unite, devenim mai puternice; din atât de multe puncte de vedere. Cum restabilești legătura cu cercul de femei și cum construiești o comunitate? Găsești răspunsul, aici. 😉

Ce anume îi face pe bărbați să se predea energiei feminine

Nu mai există nicio urmă de îndoială. Atunci când îți deschizi inima și îți dai voie să fii vulnerabilă (dintr-un loc sănătos), bărbații recunosc și ei — energia feminină este canalul indispensabil, care le oferă accesul la conexiune și intimitate.

Cultivarea energiei feminine este o cale extrem de puternică de manifestare a celor mai puternice intenții

Sună a magie, dar nu este. Pur și simplu, așa stau lucrurile. Cultivarea energiei feminine te ajută să îți redescoperi vitalitatea, creativitatea și feritilitatea. Iar oamenii, femei și bărbați, deopotrivă, iubesc să își petreacă timpul în prezența cuiva care este mai curând vesel, plin de entuziasm și vital, decât în preajma cuiva pesimist, letargic și lipsit de creativitate. E foarte simplu. Întreabă-te: ție alături de cine îți place să îți petreci timpul? Fii sinceră.

Dacă oricare dintre ideile de mai sus ți se pare tentantă, te invit să asculți întregul episod, aici. 🎧 Vei descoperi o mulțime de idei practice și utile.

Iar pe viitor, dacă ai orice fel de întrebări sau curiozități cu privire la feminitatea ta și, respectiv, la căile corecte și sănătoase de a avea grijă de tine, pe toate planurile, trimite-ne întrebarea ta la 💌 help@thefeminine.com sau lasă-ne un mesaj pe YouTube, Facebook sau Instagram. 👇

Până data viitoare, nu uita să ai grijă de tine și de sufletul tău! ❤

The-feminine-uncut-podcast

The-Feminine-Channel