În deplin acord cu ritmurile primăverii, am pregătit pentru tine două materiale, însărcinate să îți ofere cel mai feminin, autentic și funcțional răspuns la întrebarea: Cum am grijă de mine?
De-a lungul anilor în care am lucrat cu, deja, mii de femei, am ajuns să înțeleg că meditația clasică nu este, mereu, pe sufletul tuturor. Cel puțin, nu într-o primă fază. A putea sta, preț de o oră, nemișcată, în deplină liniște și fără gânduri, cere practică multă și constantă. Totodată, există puține alternative care generează rezultatele benefice ale actului meditativ. Înțelegând asta, am adus, din ce în ce mai mult, în programele și workshop-urile de feminintate, meditația în mișcare. Ce înseamnă asta și de ce este atât de importantă mișcarea pentru corpul unei femei?
Te invit să urmărești acest video ⏯ special dedicat meditației active (în natură) și legăturii care există între meditație și experiența extazului. 🧘♀️
“Cum trebuie să arate viața mea, de zi cu zi? Ce trebuie să fac, concret, pentru a avea un stil de viață feminin?”
Așa sună, fără doar și poate, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc, inclusiv din partea femeilor care au absolvit workshop-urile și programele de feminitate, pe care le facilitez. “Cum fac să păstrez vie transformarea pe care practicile din cadrul workshop-urilor o generează?”
Răspunsul meu este, mereu, același — “Nu trebuie să faci nimic; trebuie să fii.”
Știu, sună simplu. Însă, ce înseamnă asta, concret?
Pentru a veni către tine cu un răspuns, cât mai complet, am pregătit un podcast, dedicat special acestui subiect. Îl poți asculta, oricând, aici. 🎧
Și iată și un foarte scurt rezumat.
Feminitatea ține de capacitatea noastră de a fi prezente
Prima distincție, pe care trebuie să o punctăm, marchează diferența dintre a face și a fi. Cu alte cuvinte, este mai puțin relevant ce facem și mai important cum facem. Diferența vine din calitatea prezenței și a timpului pe care îl dedicăm valorilor feminine: fluiditate, senzualitate, pasiune, vulnerabilitate, compasiune etc. Aceste valori nu pot fi trăite în ferestre, în timp ce îți pui restul vieții în stand-by; ele cer să fie aduse, conștient, în tot ceea ce faci, clipă de clipă.
Păstrează echilibrul dintre masculin și feminin
Renunțarea la principiul masculin nu este o opțiune; în viața de zi cu zi, avem nevoie de structură, de verticalitate, de un mod de gândire orientat către acțiune. În schimb, ceea ce este indicat este să nu cădem pradă exclusiv energiei masculine, devenind prea structurate, prea verticale și prea orientate către acțiune, în detrimentul a ceea ce pare lipsit de structură — emoțiile și umanitatea noastră, în sens larg.
Stai în liniște, respiră, ai grijă de corpul tău
Fii atentă la energia momentului, educându-te să asculți, în deplină liniște, să fii prezentă la ritmul respirației și la senzațiile pe care le ai la nivelul corpului fizic. Nu pune presiune, ci respiră cu fiecare emoție pe care o experimentezi.
Caută sursa (primară) a senzației de oboseală
Este un fapt bine cunoscut — suntem, aproape tot timpul, obosite. Însă, oboseala nu vine dintr-o sursă unică; există o sumedenie de motive pentru care te poți simți obosită — rezistență (inconștientă) la o anumită emoție, un blocaj în creativitate, decuplare de la energia vitală, nealiniere între corpurile fizic, emoțional, mental ș.a.m.d. Cea mai feminină cale de a aborda oboseala este să iești, o vreme, din rutină și să observi sursa primară a ceea ce te face să se simți lipsită de energie.
Încetinește
Cu toată sinceritatea din lume — de câte ori te-ai simțit vinovată pentru că nu ai reușit să ajungi la ora de sport, programată? Sau pentru că, pur și simplu, corpului tău nu îi place, prea tare, să îl forțezi sau sa îi testezi limitele?
Ei bine, în realitate, de fiecare dată când depunem efort fizic intens, operăm în fluxul de adrenalină. Iar acesta este o modalitate cât se poate de masculină de a face și de a fi. Intensitatea poate fi, fără îndoială, bună. ÎNSĂ intensitatea, fără împământare și ancorare poate deveni dăunătoare pentru corpul unei femei; ea generează, de cele mai multe ori, tulburări fizice și emoționale subtile, care se simt prin acumulare.
Cu alte cuvinte, ori de câte ori experimentezi că ceri prea mult de la corpul tău, încetinește sau ia o pauză. E atât de simplu. 🙂
Pentru explicații mai detaliate despre toate acestea, te invit să asculți podcast-ul marca The Feminine.
Iar pe viitor, dacă ai orice fel de întrebări sau curiozități cu privire la feminitatea ta și, respectiv, la căile corecte și sănătoase de a avea grijă de tine, pe toate planurile, trimite-ne întrebarea ta la 💌 help@thefeminine.com sau lasă-ne un mesaj pe YouTube, Facebook sau Instagram. 👇
Până data viitoare, nu uita să ai grijă de tine și de sufletul tău! ❤