Intimitate, sexualitate și pasiunea pentru feminitate

Nu știu cum este ziua de joi pentru tine, însă pentru mine ea vine, mereu, cu bucuria imensă a regăsirii. 💌

Sper că povestea Ioanei, de săptămâna trecută, a adus mai aproape de tine magia prieteniei și a vulnerabilității — la mine asta a ajuns, în mod sigur!

Acum, însă, vreau să navigăm în direcția unei alte teme, tot învecinată cu incredibila putere a vulnerabilității.

Voi trece la subiect, cu o întrebare cât se poate de directă: Care este atitudinea ta vis-a-vis de intimitate și sexualitate? Care este credința ta, cu privire la aceste două aspecte vitale pentru sănătatea fizică și emoțională a unei femei?

Ca să îți ofer mai multă claritate cu privire la motivul pentru care te întreb asta, dă-mi voie să îți prezint povestea lui Allison, o împărtășire pe care am primit-o cu doar două săptămâni în urmă:

“Bună, Oana! Numele meu este Allison, am 36 de ani, sunt soție, mama și… târziu mi-am dat seama că sunt și femeie. Te-am cunoscut anul trecut, la “O seară de feminitate”. Mi-a plăcut mult ce ne-ai spus și, pentru prima dată, am început să mă gândesc serios la mine și la „puterea” mea feminină.

Nu vreau să lungesc prea mult acest e-mail. Ideea este simplă: nu mă simt feminină. Știu că este în mine, că mocnește, însă nu pot să o manifest. Toată viața am fost ca un „roboțel” ascultător. Am învățat bine, am făcut studii superioare, am o cariera, m-am căsătorit cu primul și singurul bărbat din viața mea, am o fetiță minunată. Toate bifate, însă pentru mine nu am făcut nimic. Deși ar trebui să mă simt împlinită, simt că i-am mulțumit pe toți, mai puțin pe mine.

Anul trecut, am început să conștientizez anumite lucruri, să caut, să citesc, să învăț, să mă redescopăr… și încet, încet să învăț să mă iubesc, așa cum sunt eu. Și mi-am dat seama că nefericirea mea pleaca de la nemulțumirea sexuală. M-am gândit inclusiv că nu voi putea să simt plăcere niciodată.

Am căutat, m-am informat și sufletul meu îmi spune că nu este așa. Doar că… nu am avut parte de atenția necesară din partea soțului meu. Îmi este greu să vorbesc despre aceste lucruri, însă știu că trebuie să o fac, că trebuie să scot afară acest ghem de frustrare. De la primul contact cu soțul meu nu m-am simțit bine. Nu a fost niciodată atent cu mine în pat, nu am simțit niciodată că se gândește la mine sau că sunt importantă pentru el. Toate actele au fost mecanice; nu doar că nu mi-au plăcut, ci m-au și durut. Soțul meu a spus, mereu, că este vina mea, să merg la medic și să îmi rezolv problema. Însă, medicul a zis că nu am nimic și că este psihologic totul.

I-am spus soțului ce mi-ar plăcea, însă mi-a replicat că el nu este poet, că nu este romantic și nu poate fi așa cum vreau eu. În concluzie, eu am o problemă, eu sunt de vină. Am trăit ani crezând că este ceva defect la mine, ca eu nu pot, ca eu sunt vinovată. Până ACUM. Nu, nu sunt vinovată de nimic, nu am nicio problemă, vreau doar să simt, să trăiesc, să mă simt bine. Toată viața am crezut că nu sunt feminină, că nu pot trezi pasiuni, că sunt ca piatra. Dar nu, sufletul îmi spune altceva. Și îl cred.

Mi-aș dori ca lucrurile să poată evolua, însă, tot sufletul îmi spune că soțul meu nu se va schimba niciodată. Să îl înșel? Nu pot. Dacă îl părăsesc pe soțul meu și îmi dau seama că alerg după o himera? Dacă, totuși, problema e la mine și dau cu piciorul la familie? Cum îmi descopăr feminitatea singură, fără să înșel sau să divorțez?

Știu că este un e-mail lung și că, poate, nu o să-mi răspunzi, însă faptul că am scris m-a ajutat mult. Îți mulțumesc pentru tot ce faci pentru noi, femeile. Și da, sunt și eu o femeie, în adevăratul sens al cuvântului, simt asta. Încă o dată, mulțumesc! Cu drag, Allison!”

Ești creatoarea unică a propriei tale feminități, intimități și sexualități

Draga Allison, mă bucur din suflet că emailul tău este atât de intim și de personal și îți mulțumesc pentru încredere.

Problema ta, deși foarte personală, este, într-un fel sau altul, problema foarte multor femei, de toate vârstele. Toate am trecut, trecem sau vom trece prin aceste întrebări și îndoieli, la un moment dat.

Tocmai de aceea, mi-aș dori ca împărtășirea ta să fie începutul unei lungi serii de inimi deschise. Sunt puține lucruri care au o putere transformatoare mai mare ca gestul unei femei care îi contribuie alteia. Cred că asta este adevărata “suroritate”, nu? 💪

Revenind la întrebarea ta, vestea bună este că în timp ce avem nevoie de bărbați pentru a co-crea iubire, pasiune și copii, nu avem nevoie de ei ca să ne descoperim feminitatea. Ba mai mult, bărbații sunt beneficiarii și nu sursa feminității noastre.

Soțul tău are, în felul lui, dreptate; el atât poate să ofere și nu are cum să te ajute. Iartă-i orice comentariu; îți recomand să lași trecutul să fie trecut și să nu îl mai cari cu tine, în suflet și-n minte. Iartă-l și mergi mai departe.

Feminintatea se trezește stând tu cu tine însăți și conectându-te cu alte femei conștiente de feminitatea lor

De ce are dreptate? Pentru că feminitatea se trezește stând tu cu tine însăți și conectându-te cu alte femei conștiente de feminitatea lor. Nu este nimic în neregulă cu tine, ca femeie; îți lipsește, însă, energia vitală și conexiunea conștientă cu energia ta feminină. De aceea, tot ce este necesar să faci este să îți trezești energia și pasiunea pentru viață și simțuri.

Cum faci asta? Prin atingere conștientă. Tu cu tine. Îți construiești un ritual frecvent, în care îți oferi tot ce tânjești să primești de la un bărbat. Fără rușine și fără să te plângi. Cu bucurie, te onorezi pe tine. Îți recomand un fundal compus din melodiile tale preferate, flori, baie cu arome, uleiuri și timpul și libertatea de a sta cu tine și de a te descoperi. Respiră cu pântecul tău și cu inima ta; atinge-ți corpul cu blândețe și fără să îl judeci.

Îmbracă-te frumos și ieși afară. Miroase florile, plimbă-te în natură, poate chiar desculță, îmbrățișează un copac și observă zumzetul naturii. Fac promisiuni rar, însă, de data asta îți promit că dacă faci aceste gesturi regulat, ca o ofrandă adusă feminității tale, ceva se va activa.

Iar dacă simți să mergi mai adânc în proces, te așteptăm pe thefeminine.com, unde avem mai multe programe dedicate activării feminității și senzualității.

Și încă ceva — nu aștepta nimic de la nimeni. Acordă-ți timpul și spațiul de care ai nevoie și rămâi atentă la tine. În cel mai scurt timp, ceilalți vor observa, inclusiv sotul tău. 😉

Nu uita, femeia este cea care îl conduce pe bărbat către placere senzuală și intimitate. Însă, ca acest lucru să fie posibil mai întâi trebuie să se cunoască pe sine, ca femeie.

Așadar, la treabă!

Dacă povestea lui Allison te-a inspirat sau dacă ți-a stârnit, în orice fel, curiozitatea, scrie-ne! Primim întrebările tale cu inima deschisă și încercăm, de fiecare dată, să găsim cele mai originale și utile răspunsuri. Scrie-ne la help@thefeminine.com sau lasă-ne un comentariu aici. ❤🙏🏻

Pe curând!

Cu drag,