Cum am înțeles importanța echilibrului dintre masculin și feminin

Dragă prietenă,

Ioana aici, raportând, astăzi, din scaunul de copilot. 😎🚗

În timp ce îți scriu aceste rânduri, mă aflu într-o mică și neplanificată vacanță, împreună cu un prieten aterizat de pe meleaguri străine. 🇮🇹🍋 Scriu de pe scaunul de copilot, căci mi-am permis, de astă dată, luxul de a nu conduce. 🙄 Un fapt mărunt care mă trimite, însă, cu gândul la ceva important—retorica echilibrului masculin / feminin este, carevasăzică, reală. Să ai lângă tine un bărbat capabil și entuziast în a mânui lucruri și în a repara diverse este, cumva, și ușurător și îmbucurător. 💪

Constat, astfel, că în lipsa unei acțiuni care să îmi solicite atenția și concentrarea, reușesc să fiu mai prezentă și mai receptivă. 🤔

Poate îți pare ceva natural; îți mărturisesc, însă, că până acum doi ani, simplul cuvânt “receptivitate” era pentru mine ceva cu totul și cu totul străin. Aș fi dat orice să demonstrez că pot și că nu-i nimic nefiresc în a conduce opt ore fără pauză. Apoi, m-aș fi perpelit toată noaptea, epuizată și frustrată că nu mă pot relaxa și că nu izbutesc să găsesc pe loc leacul pentru inechitatea globală. 🤦‍♀️

Mi se întâmplă, adesea, să fac un pas în exteriorul meu și să mă minunez, privindu-mi viața luând cele mai neașteptate turnuri—Hmmm, treaba asta cu echilbrul masculin / feminin este chiar reală, deci. ☯

Dansul este real, curgerea chiar există, dinamica complementară este cât se poate de senzuală.

Iar când ajungi, în cele din urmă, să percepi asta, te simți incredibil de ușurată și plină de putere. Este, însă, o putere ce vine din relaxare și din gestul de a da drumul din mână controlului. Și nu este valabil doar în privința relațiilor intime. Este valabil în orice domeniu al vieții.

Te-ai întrebat vreodată, cu adevărat, de câte ori ai tras de situații, în loc să le dai drumul? Sau de câte ori o relație s-a destrămat, neașteptat, doar din pricina faptului că ai oferit prea mult? Gândește-te o clipă.

Mi-ar plăcea nespus să pot veni către tine cu o explicație privitoare la “de ce-ul” din spatele acestor dinamici, însă mă tem că nu o am.

Știu, în schimb, din propria experiență, cât de important este să te lași ghidată, în cadrul unui proces. De aici pornește, în fapt, totul. Un proces ghidat este singura modalitate care ne poate ajuta să ne schimbăm profund valorile, sistemul de credinție (dintre care multe sunt limitative) și chiar și “frecvența” de la nivelul căreia suntem obișnuite să operăm. Se întâmplă așa deoarece schimbarea se găsește prea rar la nivelul minții, dar foarte des la nivel celular.

Primul pas către echilibrul masculin / feminin.

Schimbarea reală se întâmplă la nivel granular și este dincolo de “a înțelege”.

Tocmai de aceea, am gândit pentru tine programul online The Four Pillars Of Femininity. Prin acest curs modular ne-am dorit, cu toată inima, să arătăm că DA, este posibil. Ne-am propus să îți oferim instrumentul care să îți demonstreze că schimbarea nu trebuie, sub nicio formă, să fie ceva anevois sau epuizant. Și am vrut, totodată, să îți punem la dispoziție intrumentele corecte care să te ghideze de-a lungul întregului proces, până ce vei simți, pe propria piele, ușurința, frumusețea și blândețea pe care energia feminină, odată activată, o poate aduce în viața ta. Cu atât mai mult cu cât acesta este, în realitate, primul pas către echilibrul masculin / feminin.

Da, știu că ești curioasă să înțelegi mai mult despre cum funcționează. 🙃 Am rugat-o, așadar, pe Oana să ne ajute să pricepem de ce echilibrul masculin / feminin este atât de important pentru femei și bărbați deopotrivă și cum anume Spațiul Sacru și Împământarea ne ajută să achiziționăm acest echilibru.

“Pe parcursul călătoriei feminității noastre, este necesar să facem un pas către a distinge și marca relația noastră cu energia masculină. Indiferent dacă această distincție se produce în raport cu un anumit bărbat sau dacă vorbim mai curând despre o experiență interioară, energia masculină este vitală în cadrul procesului nostru de manifestare. Avem nevoie de masculinul nostru interior pentru a ne preda receptivității și senzualității. Nu avem nevoie de aceste daruri ale feminității pentru a seduce și încânta; avem, însă, nevoie de sprijinul unui bărbat pentru a ne încânta pe noi însene și pentru a ne trăi, pe deplin, senzualitatea. Această conjuncție ne trezește feminitatea și ne oferă posibilitatea ca prin intermediul ei să încântăm o lume întreagă.”

Sper ca toate acestea să îți fie de folos. Însă, dincolo de nuanța utilitară, ceea ce îți doresc, cu toată puterea, este să îți dai voie să experimentezi, să te joci și să simți savoarea desăvârșită a energiei feminine.

Acestea fiind zise, îți doresc ca ultimele zile de vară să fie bune cu tine și îți trimit, cu drag, o vedere, din inima The Feminine. 💚

Pe curând,

Ioana