Cum am început să îmi explorez senzualitatea

Draga mea,

Ioana aici, sper că te găsesc bine și că ai o săptămână grozavă! 💃

Îți scriu, astăzi, dintr-un loc de deplină vulnerabilitate, despre propria mea explorare în tărâmul senzualității. 🌹

Și mă gândeam la stranietatea situației—în loc să fiu terifiată (așa cum vulnerabilitatea ne face, adesea, să ne simțim) sunt, mai curând, entuziasmată. Haide să îți povestesc.

Îți amintești de mesajul Oanei, de acum două săptămâni, în care ne provoca să coborâm în Spațiul Sacru, să alegem un domeniu sau un lucru pe care îl dorim transformat sau schimbat și, preț de o lună, să acționăm intențional?

Afară din zona de confort

Ceea ce mi-am propus, pe scurt, a fost să încep să experimentez senzualitatea prin atingere, nu prin ‘înțelegere’.

Inițial, am luat mesajul ei ca pe o simplă provocare (nu mă vei vedea dând, prea des, înapoi în fața unei provocări promițătoare); însă, încet încet, am observat cum, în interiorul intenției, se conturează o stranie alchimie. 🔥🌧

Poate că este doar o simplă acumulare—mi-am zis. Sunt, deja, doi ani de cât pășesc, alături de Oana, pe drumul feminității. Însă, aproape inexplicabil, abia astăzi am avut îndrăzneala să spun DA senzualității, până la capăt.

Nu am fost niciodată (sau, mai bine zis, nu m-am *simțit* niciodată) o femeie senzuală. Par contre, m-am identificat, mereu, cu ‘cea mai bună prietenă’, cu omul care este ‘acolo’, la bine și la rău.

Mi-am dedicat întreaga educație deprinderii căilor rațiunii. Am explorat toate nuanțele politeții și am investigat toate profunzimile echilibrului. Prețul plătit? Libertatea. Mi-am cedat consensual libertatea, nevoii de a controla: emoții, gânduri, situații, oameni, consecințe.

Timp de 33 de ani, nu s-a găsit nimeni să îmi spună că…

Senzualitatea nu este ceva rezervat unei elite, ci ‘o stare de a fi’ scrisă în codul genetic al oricărei femei.

Cum o accesezi? Străpungând propriul sistem de credințe până ce simți, perceptual, cum pieptul începe să ți se deschidă.

Libertatea este dincolo de zona de confort—aceasta este prima lecție pe care senzualitatea mi-a oferit-o.

Ceea ce mă trimite cu gândul la cea de-a doua lecție.

Dă-ți voie să….

… simți.

… poftești.

… dorești.

… experimentezi.

… te înșeli.

… eșuezi.

… te joci.

În spatele ideii de ‘senzualitate’ stă ascunsă o voluptate care trece dincolo de sexualitate; o emoție pură care se amestecă cu libertatea de a te juca și de a te lăsa purtată de energie.

Coboară în Spațiul Sacru și întreabă: “este acest lucru sănătos pentru mine?” Dacă răspunsul este ‘da’, atunci dă-ți voie să te joci. Dacă răspunsul este ‘nu’, atunci bucură-te—tocmai ai descoperit care sunt limitele tale sănătoase.

Mai mult decât o simplă joacă…

… senzualitatea îți aduce, totodată, vindecare, prin detașarea de constrângerile minții și descoperirea capacității corpului de a se preda simțurilor.

Cum se explică asta?—Am întrebat-o pe Oana.

“Ca adulți, atunci când auzim cuvântul ‘joacă’ ne gândim, automat, la sex și seducție. Ne-am lăsat atrași, atât de adânc, într-o cultură bazată pe imagine și pe obiectivizare, încât ne-am pierdut, cu totul, capacitatea de *a fi* în prezent și de a observa frumusețea oricărei mici frânturi de viață. Cu toatea acestea, *a fi*, pe deplin, în prezent este calea către fericire și către libertatea de trăi în simțuri și prin simțuri, absorbind viața prin ‘nări’, nu prin minte.”

Pentru o femeie, acest mod de a fi și de a trăi, este cheia către descoperirea senzualiții. O femeie este ‘acasă’ atunci când *simte*. Simțurile au capacitatea aceasta miraculoasă de a produce o vindecare profundă, atât a corpului, cât și a minții. Iar odată relaxat, corpul devine purtătorul sacru al energiei feminine, al vitalității și al misterului.

Așadar, întrebarea mea către tine, astăzi, este: ce ai nevoie pentru a-ți da voie să spui ‘da’ senzualității? Ce ai nevoie pentru a ieși din zona de confort și a-ți trăi, prin atingere, feminitatea? 💪❤️ Spune-ne aici povestea ta!

Cu toată iubirea,

Ioana

 

p.s. pare-se că, în cele din urmă, intențiile chiar sunt generatoare de miracole. 😉✨