Secretul miracolului de Crăciun

Nu te surprinde să remarci cum “a avea grijă” devine, întotdeauna, ceva ce le oferi altora? Și cum atunci când încerci să îți oferi un pic de atenție, mintea ta ajunge, foarte repede, la cei dragi și, până ce lista se termină, ești deja obosită?

Sigur, ne pricepem teribil de bine la partea teoretică; suntem experte atunci când vine vorba de a da sfaturi sau atunci când trebuie să avem grijă de iubiți, soți, copii sau să mulțumim mame, mătuști, soacre, prieteni sau șefi.

Paradoxal, dintr-un motiv sau altul, noi ajungem, de fiecare dată, pe ultimul loc (în ciuda intențiilor sau a strădaniilor aparente).

Te întrebi, cel mai probabil — ce e de făcut?

Răspunsul scurt și ideal este, parafrazând-o pe Elizabeth Gilbert: “Mănâncă, roagă-te, iubeşte”.

Răspunsul lung și ideal este: deschide-ți simțurile, stai în natură, bucură-te de soare, de copaci și de apă, practică yoga, meditează, dansează, mănâncă verde, citește, vizitează locuri noi, cunoște oameni noi, pune capăt tuturor relațiilor nesănătoase, dormi, tratează-te cu blândețe și compasiune, învață să spui “nu”, fără vinovăție, investește mai mult în obiceiurile care te fac să te simți bine, fă sport, implică-te în acțiuni de voluntariat, stai mai mult în preajma animalelor, fă curat în casă, în dulap și pe birou etc., etc., etc.

Adevărul este că tot acest arsenal de soluții este pe cât de util și eficient, pe atât de abstract. Atunci când emoțiile te gâtuie, primul instinct pe care îl ai nu este tocmai să faci curat în șifonier 🙂

🙌  În mod real…

…. cel mai util și sănătos lucru pe care îl poți face, odată cu intrarea în noul an, este să îți propui, intențional, să ai grijă de tine, exact așa cum ai nevoie să ai grijă de tine.

Chiar dacă soluțiile sunt, destul de des, general valabile, calea prin care ajungem la ele este, absolut de fiecare dată, una extrem de personală.

Așă că, oferă-ți acel timp și stai cu tine, cât mai mult; la un moment dat, mintea va înceta să îți dea teme de făcut. Fă un gest pe care îl eviți de multă vreme și ieși afară din zona de confort. Vorbește despre sentimentele tale, cu tine însăți, cu o prietenă sau chiar cu persoana față de care ai acele sentimente.

Ia-ți o agendă și fă un plan concret al acțiunilor pe care le amâni, din motiv că niciodată nu-ți rămâne energie pentru tine.

Și, cel mai important, trezește magia copilului tau interior, printr-o scrisoare către Moș Crăciun — care este cel mai prețios lucru de care ai nevoie, pentru a simți că ai grijă de tine?

Deschide-ți inima către miracolul Sărbătorilor și îți vei primi răspunsul!

Folosește, cât mai blând și frumos, prilejul acestor zile pentru a afla lucruri noi și folositoare despre tine.

Îți doresc, din toată inima, zile blânde și luminoase, cele mai frumoase surprize și promisiunea unui mic miracol! ✨✨✨

Cu drag,