Secretul iubirii de sine

Nu știu dacă ai observat, însă, toată lumea, în jur, a început, într-un fel sau altul, să vorbească, deja, despre rezoluții pentru noul an.

Se fac liste, să plănuiesc vacanțe, se trag linii, se pun dorințe.

Acțiuni, de altfel, extraordinare.

Totuși, ceva lipsește. Ceva, în acest mod extrem de matematic de a planifica viitorul, se simte, parcă, incomplet pentru sufletul tău de femeie.

Iar tu, undeva în adâncul inimii, îmi dai, cel mai probabil, dreptate.

De ce? Pentru că știi deja — una dintre condițiile esențiale pentru ca viitorul să fie posibil, așa cum îl visezi și pentru ca tu să te poți simți completă și împăcată cu emoțiile și deciziile tale, este să faci pace cu tine însăți.

Altfel spus, visele nu vor fi niciodată complete dacă tu nu te simți completă și împăcată cu deciziile tale, cu sentimentele tale, cu oamenii și cu poveștile pe care le lași în urmă.

Ce înseamnă asta, concret?

Înseamnă că nu poți spera că îți vei întâlni sufletul pereche, dacă te afli, încă, prinsă în melancolia unei vechi iubiri sau dacă viața ta continuă să penduleze între șiruri epice de romanțe mai degrabă copilărești.

La fel, cum poți spera că te vei transforma, peste noapte, într-un antreprenor de succes, dacă tu vâslești, încă, în oceaul marilor pasiuni, în căutarea peștișorului de aur?

Tocmai de aceea, înainte să tragi aer în piept și să te arunci în vârtejul unor noi începuturi și în miezul celor mai ​​​​spectaculoase rezoluții, respiră, în liniște totală și asigură-te că nu lași în urmă nicio frază neîncheiată, nicio nevoie neadresată, niciun rămas bun nerostit, conștient.

De ce ai nevoie pentru a putea face asta? De compasiune față de propria ta persoană.

Adesea, orice decizie de a pune punct este una nu tocmai ușoară, indiferent de context.

Iar noi păstrăm asupra noastră sentimente de dubiu, frică, regret, furie, gelozie etc.

Oricare dintre aceste emoții, odată ce ți-a pătruns în inimă, va găsi, veșnic, modalități subtile de a-ți da bătaie de cap, în fel și chip, în cele mai nepotrivite momente.

Îți vor șopti la ureche că nu ești suficient de bună, de puternică, de deșteaptă sau de frumoasă; că nu meriți tot ce e mai bun sau că a te supune unor reguli impuse din afară este unica șansă să trăiești împăcată.

Nimic mai fals!

Cea mai frumoasă și puternică garanție a fericirii este libertatea ta interioară. Iar singurul mod în care te poți asigura că frica, dubiul, regretul, furia sau gelozia nu au niciun gram de putere asupra libertății tale interioare este prin compasiune și iubire de sine.

Cum transformi compasiunea și iubirea de sine în cei mai de nădejde aliați?

Începându-ți ziua fiind recunoscătoare. Compune sau ascultă o mantră a compasiunii; mulțumește-i pământului pentru energie și soarelui pentru căldură; așează-ți mâinile pe piept și arată-i recunoștință inimii tale pentru viața pe care o face posibilă.

Peste zi, fii prezentă la orice moment în care simți că dubiul, furia, regretul, frica sau gelozia se insinuează în sufletul tău.

Prezența este fundamentul schimbării

Acordă atenție lucrurilor pe care le împarți cu oamenii din jur, nu la ce vă separă; invocă empatia și blândețea; practică gesturi anonime de bunătate și, nu în ultimul rând, iartă-te pentru fiecare secundă în care te-ai tratat altfel decât cu toată iubirea din lume.

Îți voi spune un secret — dacă îți dorești, cu tot dinadinsul, o rezoluție spectaculoasă pentru 2018, începe cu iubirea de sine. O iubire care se află dincolo de orice umbră de egoism, nesiguranță sau infatuare; o iubire venită din blândețe, frumusețe și compasiune.

Iubește-te pe tine și iubirea va deveni posibilă!

Cu drag și prețuire,