O zi de răsfăț, regenerare și iubire — cum o faci să fie posibilă

Nu știu tu cum te simți, însă eu, de fiecare dată când ajung să conștientizez că iarna este la doar o aruncătură de băț distanță, mă cuprinde un soi de panică. Oricât de efervescentă ar fi promisiunea sărbătorilor, îmi este, încă, greu să accept ideea că vom avea de înfruntat trei luni de ger, viscol și ghețuș.

Și, totuși… toamna are o savoare specială. Mai ales pentru femei! În ciuda vremii mohorâte și a soarelui care devine, brusc, foarte prețios la vedere, toamna păstrează o căldură ascunsă. O savoare dulce. Un miros dens și aromat. Și te îndemnă, parcă, zi de zi, la îmbrățișări, ceai cald, pături pufoase și grijă de sine.

În vechile tradiții, pornind din dunele nisipoase ale Egiptului, curgând peste colinele Irlandei și Scoției și ajungând tocmai în preerile triburilor Sioux, toamna este considerată, pe toate planurile, anotimpul însămânțării și al regenerării.

Tot aceste tradiții vechi puneau la baza întregii orânduiri calendaristice ciclurile Marii Zeiței sau ale Mamei Divine — pe care le celebrau prin ritualuri sacre. Și tratau, implicit, bioritmurile corpului uman cu aceeași sfințenie.

Îți propun să faci și tu același lucru. Să folosești această “ordine firească” a lucrurilor, ciclurile lunii și curgerea anotimpurilor pentru a te sincroniza cu tic-tac-ul propriului tău ceas interior.

Cum faci asta? Oferindu-ți, în dar o zi de răsfăț doar pentru tine! O zi de regenerare și iubire, o zi în care îți propui, conștient, să ai grijă de tine, pe toate planurile — fizic, emoțional și spiritual.

Iată ce îți propun.

1. În primul rând, știu că, la prima vedere, ideea unei zile doar pentru tine pare ceva imposibil! De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl faci este îți propui intențional ca această zi, în care vei sta doar tu cu tine, emoțiile și nevoile tale, să fie posibilă. Copiii de care trebuie să avem grijă, munca, în care investim atâta timp și energie și, în general, toți oamenii care au nevoie de noi, într-un fel sau altul, ne crează impresia că o zi doar pentru noi este un lux pe care nu ni-l putem permite. Fals! Pune-ți intenția ca această zi să fie posibilă și ea va fi!

Iar dacă te confrunți cu gândul că lucrurile sunt foarte greu sau imposibil de obținut, găsești aici câteva sfaturi aplicate, care vor ajuta să ieși din acest cerc vicios al imposibilului.

2. Odată ce această zi s-a manifestat, stabilește-ți o intenție clară de lucru. Ce îți dorești să obții în urma acestei zile? Ce emoții vrei să clarifici? Sau, poate, îți dorești să creezi apropiere și vindecare la nivelul corpului fizic. Atunci, fii atentă la ce parte a corpului tău simte tensiune și durere și respiră, pe parcursul întregii zile, conștient, cu acea senzație. Întreab-o ce mesaj are să îți transmită? Sau, poate, îți dorești să obții mai multă claritate cu privire la relația ta cu o altă persoană — bărbat sau femeie. Ce anume te ține blocată în acea relație sau de ce anume îți este frică sau ce anume îți comunică despre nevoile tale? Notează în jurnal cum te simți la începutul zilei, apoi revizitează intenția cu care ai lucrat, la finalul zilei. Ce s-a schimbat? Ce observi că este diferit? Ce ai aflat nou despre tine?

3. Fă trei lucuri pe care le iubești. Aproape întotdeauna, răspunsurile la cele mai importante întrebări nu vin atunci când cerem noi sau când ne gândim insistent la problema care trebuie rezolvată. Momentele AHA vin exact când ne așteptăm mai puțin și, de regulă, când suntem prinse în activități care nu au nicio legătruă cu problema respectivă. De ce? Pentru că abia când mintea și corpul intră într-o stare profundă de relaxare, noi dobândim claritatea de care avem nevoie pentru a găsi răspunsul. De cele mai multe ori, răspunsurile sunt exact în fața noastră! Însă, noi nu le vedem pentru că avem așteptări, convingeri (prea) ferme și judecăți despre cum ar trebui că acestea să arate. Paradoxal, adevărul nu arată niciodată așa cum crede mintea nostră. Ajută-ți, așadar, mintea să se relaxeze, oferindu-i bucurie și plăcere. Alege trei lucruri care te fac să te simți iubită și dedică-le o zi întreagă.

Tips & tricks — invit-o pe fetița ta interioară să participe la acest joc și asigură-te că măcar unul dintre cele trei lucruri o va bucura și pe ea!

Dacă ideea unei zile dedicate exlusiv ție te încântă și îți dorești să afli mai multe lucruri practice despre cum poți genera singură bucurie, iubire și vindecare vino pe 14, 15, 17 sau 28 noiembrie, la Introducere în Tainele Feminității Sacre.

Vei avea ocazia rară să afli lucuri extrem de utile despre cum energia feminină poate deveni un sprijin extrem de puternic în viața ta de zi cu zi, cum te poate susține în manifestarea abundenței și ce anume trebuie să faci pentru a o crește și onora.

Te aștept, cu inima deschisă!