Despre feminitate, leadership și performanță

În cele ce urmează, am să îți povestesc câteva lucruri despre cum cultivarea feminității te poate ajuta să îți transformi, într-un mod spectaculos, nu doar viața personală – ci și pe cea profesională.

Mai exact:

Observ, de ani și ani, cum multe dintre femeile pe care am ocazia să le întâlnesc, fie în privat, fie în cadrul workshopurilor O Zi De Feminitate sau Tainele Feminității Sacre ascultă, cu ochii mari și inima deschisă, toate lucrurile pe care am să le transmit.

Apoi, timid, vin către mine cu întrebări de tipul:

‘Oana, dar… este feminitatea compatibilă cu mediul de business? Cum pot să îmi păstrez autoritatea, ca femeie, într-o cultură preponderent masculină?’

Sau:

‘Cum mă poate ajuta cultivarea feminității să am rezultate mai bune din punct de vedere profesional?’

Sau:

‘Chiar este posibil ca valorile feminității – atribute precum compasiunea, vulnerabilitatea, empatia, inuiția etc. – să mă ajute să îmi îmbunătățesc calitatea leadershipului?’

Și știu, chiar foarte bine, că reticența (încă) există!

La urma urmei, este legitim să te îndoiești, la prima vedere, că vulnerabilitatea chiar te poate sprijini să îți transmiți mesajul mai bine, mai complet și mai puternic.

​​​​​​Îți povestesc lucrurile acestea cu gândul că te numeri și tu, poate, printre femeile preocupate de modul în care investiția în feminitate poate genera schimbări consistente înclusiv în mediul tău profesional.

Am să îți spun, mai departe, un secret.

Despre feminitate, ldeadershio și performanță

Un studiu realizat încă din 2012, în rândul celor mai mari companii din lume, scoate la iveală 10 calități fundamentale ale unui lider modern – expresivitatea, capacitatea de a face planuri pentru viitor, determinarea, capacitatea de a fi flexibil, loial și răbdător, reziliența, capacitatea de a fi intuitiv și, respectiv, colaborativ.

Surprinzător (sau nu) dintre toate aceste zece calități, doar două sunt considerate a fi ‘masculine’ (determinarea și reziliența). Restul de opt sunt considerate – chiar de către autorii studiului – ca fiind de partea principiului feminin.

Așadar, draga mea..

♡ Dacă îți dorești ca în echipa ta să crească încrederea de sine a fiecărui membru – bărbat sau femeie…

♡ Dacă îți dorești să fii omul care generează cooperare, aduce creativitate și prospețime, fără să pună în pericol eficiența…

♡ Dacă îți dorești să poți genera rezultate rapide, chiar și atunci când resursele sunt puține…

♡ Dacă valori precum inovația și pasiunea sunt importante pentru tine…

♡ Și, nu în ultimul rând, dacă îți dorești să poți comunica liber, fluid și productiv…
​​​​​​
… ai, chiar acum, ocazia să transformi toate aceste dorințe​​​​​​ în realitate.

Investește în feminitatea ta și nu uita: empatia este inovație, iar vulnerabilitatea este forma cea mai nobilă a puterii tale!

Cu drag,