Emoții — cum le gestionezi sănătos

Ce simți când te gândești la emoțiile tale?

Te întreb asta cu un scop — mi-aș dori să găsim împreună rețeta magica pe care o poți folosi de fiecare dată când te simți, în orice fel, copleșită de emoții. Să identificăm, împreună, pașii pe care îi poți face, cu ușurință, atunci când simți că o emoție, indiferent care ar fi ea, devine prea greu de gestionat.

Gândește-te la întrebarea mea și haide să găsim împreună soluția care funcționează cel mai bine pentru tine — la Introducere în Tainele Feminității Sacre.

Între timp, îți voi da câteva indicii — acțiuni concrete, care te vor ajuta, zi de zi, atunci când te confrunți cu o emoție prea mare sau cu un blocaj emoțional neplăcut.

1. Întreabă-te cum arată concret emoția care te copleșește sau blocajul emoțional pe care nu știi cum să îl gestionezi

Cum se manifestă el, în practică? Cum îl identifici? Blocajele emoționale apar după ani și ani în care, în loc să ne exprimăm sănătos emoțiile, le-am reprimat, cât am putut de mult. De aceea, aparențele pot fi înșelătoare, iar adevărata manifestare nu este ușor de identificat, din primul moment.

2. Crează-ți​​​​​​ un sistem de susținere

Simplu spus, învață să ceri ajutor. Să descifrezi ce simți, cu adevărat sau să începi să simți din nou, în cazul în care te confrunți cu un blocaj emoțional mare, nu se poate întampla decât într-un context în care te simți foarte protejată și nejudecată. De ce? Pentru că, în realitate, frica de intensitatea emoției este cea care generează blocajul. De altfel, încă de la bun început, am creat Tainele Feminității Sacre având în minte exact această idee. Așa că fii convinsă că vei găsi aici nu doar oameni a căror pregătire este să îți ofere îndrumare și soluții, ci, mai ales, femei deja inițiate, care au trecut prin proces și care au antrenamentul necesar pentru a-ți oferi acest cadru de siguranță, de care ai atâta de nevoie.

3. Exprimă-ți emoțiile

Extrem de important, în cadrul procesului de vindecare emoțională, este să învățăm să exprimăm ceea ce simțim, în așa fel încât să rămânem cu experiența că emoțiile noastre au fost văzute, înțelese și respectate. Este, însă, vital, să ne exprimăm aceste emoții în fața unei persoane care ne poate asculta cu iubire, fără judecată și, mai ales, care știe cum să nu intervină în procesul nostru.

4. Crează-ți propriul ritual

​​​Identificarea unor mici practici, simple, dar eficiente, pe care să le poți folosi ori de câte ori emoțiile încep să preia controlul, este o soluție rapidă, eficientă și frumoasă pentru ca tu să poți dobândi mai multă claritate cu privire le mesajul real al emoțiilor tale. Poate fi ceva extrem de simplu — ca de pildă cinci minute de respirație conștientă. Adevărata provocare este sa acționezi la timp, înainte ca intensitatea emoției sa devină prea greu de gestionat. Pentru asta ai nevoie să îți dezvolți abilitatea de a fi prezentă și de a rămâne în observare, însă la Introducere în Tainele Feminității Sacre vei primi exact îndrumarea de care ai nevoie pentru a știi de unde să începi și cum să rămâi constantă în proces.

Se întâmplă, atât de des, ca intensitatea propriilor noastre emoții să ne dea incredibil de mulă bătaie de cap!

Și, totodată, știu că tendința firească este să ne reprimăm emoțiile — fie pentru că nu știm cum să le folosim în avantajul nostru, fie pentru că ne simțim vulnerabile sau judecate.

În timp, confuzia sau negarea nu fac altceva decât să te deconecteze de identitatea ta reală. Iar de aici pornește un șir nesfârșit de blocaje care te țin departe de viața pe care ți-o dorești.

Înscrie-te acum la Introducere în Tainele Feminității Sacre și deschide un nou capitol în viața propriilor tale emoții!*

Cu drag și susținere,

Feminintate, Cu Oana Stoianovici