Practică tantrică de echilibrare și conectare

Care este cea mai importantă resursă la care apelezi atunci când te simți copleșită emoțional? Sau blocată într-o situație cu care nu te simți confortabil?

Astăzi, vreau să împărtășesc cu tine o practică tantrică, pe care eu o folosesc de fiecare dată când vreau să mă echilibrez și să mă conectez mai profund cu energia mea feminină.

Poți folosi acest mic ritual de fiecare dată când ai în față, o oportunitate de creștere personală, care te scoate afară din zona de confort sau când te simți provocată de energia colectivă.

De exemplu, eu folosesc această practică de fiecare dată după ce închei un seminar sau un workshop cu mulți participanți.

Mă ajută să curăț emoțiile grupului și tiparele inconștiente, pe care le pot asimila involuntar.

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ACEASTĂ PRACTICĂ

Această practică se desfășoară în întuneric total.

De ce?

Pentru că în tradiția tantrică, întunericul, vidul este locul unde are loc procesul creației.

Întunericul este, totodată, un spațiu foarte familiar feminității, deoarece el reproduce energia pântecului primordial.

În timpurile străvechi, femeile foloseau întunericul ca pe un spațiu familiar, unde dădeau viață ideilor și copiilor, ca pe un spațiu unde ele însele renășteau emoțional și spiritual.

Întunericul le vorbește femeilor despre puterea lor, oferindu-le mediul propice de imaginare a unei noi vieți, în contextul unei morți simbolice care topește mintea egotică și condiționările trecutului, dând, astfel, voie Spiritului să se exprime plenar.

Tot întunericul este cel care ne crește capacitatea vizionară și ne hrănește intuiția și puterea de a vedea dincolo de realitatea imediată.

CUM SE DESFĂȘOARĂ ACEASTĂ PRACTICĂ

Găsește un loc în casă unde te simți confortabil și în siguranță.

Asigură-te că încăperea în care te afli este inundată în întuneric și că nu vei fi întreruptă de nimeni și de nimic. Vei avea nevoie de câteva minute doar pentru tine.

Intinde-te pe podea, pe o saltea de yoga sau pe o pătură nu foarte moale, asigurându-te că ai coloana perfect dreaptă.

Inspiră conștient pe nas, expiră conștient pe gură. Ține ochii deschiși, fixând întunericul cu privirea.

Dă-i voie corpului să se topească sub propria greutate, eliberând, astfel, orice fel de tensiune, fie ea fizică sau emoțională.

Permite-i întunericului să îți curețe corpul, să îți fluidizeze emoțiile și să te reconecteze cu tine însăți.

Rămâi aici, preț de câteva minute, respirând cu întunericul, observandu-ți corpul și dându-i voie să se relaxeze total.

Încheie practica prin a deveni prezentă la mediul din jur. Mișcă-ți ușor mâinile și picioarele. Nu te ridica brusc și continuă să respiri conștient.

Bea un ceai cald și oferă-ți spațiu să integrezi orice mișcare interioară apare.

Poți apela la această practică oricând ai nevoie să te reconectezi cu feminitatea ta, să te simți mai fluidă și mai centrată.

Iar dacă vrei să descoperi și alte practici similare, cum poți deveni mai prezentă la energia ta feminină și cum să o integrezi în tot ceea ce faci, zi de zi, te aștept pe 30 iunie, începând cu ora 20.00, la o Seară Deschisă de feminitate, dedicată inițierii în energia feminină.

Te poți înscrie aici.

Participarea este gratuită.

Cu drag,