Explorarea senzualității

Continuăm conversația despre senzualitate, căutând să surprindem de ce este ea fundamentală în viața fiecăreia dintre noi. 🙂

Te-ai gândit, vreodată, că senzualitatea este un soi de “ingredient”, care te sprijină în a te simți plină de viață, magnetică sau chiar irezistibilă?

Posibil să da, posibil să nu.

Orcum ar fi, o întrebare rămâne — știm, oare, cu adevărat, să ne accesăm senzualitatea corect, relaxat și sănătos, fără rușine, vinovăție sau agende ascunse?

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl conștientizezi, pentru a-ți facilita accesul (autentic) la propria senzualitate este să prezența la faptul că ea nu este o “armă” sau un truc, ci o energie extrem de curată.

Senzualitatea este ceea ce te conectează cu simțurile și corpul tău; senzualitatea este cea care îți dezvăluie capacitatea de a te deschide către autenticitate, pasiune, iubire și intimitate.

Cum îți explorezi senzualitatea?

Cea mai puternică și, totodată, simplă formulă este să faci din senzualitate un mod de a fi și de a trăi. Pentru ca senzualitatea ta să fie autentică, trebuie să elimini toate acele credințe limitative care îți șoptesc, din umbră, că senzualitatea este o “armă” a seducției.

Fii sinceră cu tot ceea ce simți, fizic și emoțional, și comunică-ți nevoile cât mai autentic. Deschide-te către a fi vulnerabilă și investește timp și energie în obiceiurile de cu zi cu zi care te ajută să te conectezi cu emoțiile și corpul tău.

Totodată, renunță să mai gândești că senzualitatea este un talent aparte sau un secret rezervat doar anumitor femei. Senzualitatea este un mod de a fi, care se cultivă prin practică conștientă și constantă.

Orice tânără fată sau femeie cu experiență de viață are acces, în mod natural, la senzualitate. Nu vedem lucrul acesta, din pricina deconectării de la propriile noastre simțuri, nevoi și adevăruri.

Ceea ce ne lipsește nu este senzualitatea, ci calea către a o accesa corect, cunoașterea și deprinderea de a o simți, cultiva și crește.

Nu ne servește prea mult, e drept, nici realitatea în care am crescut și în care trăim. O realitate extrem de masculină în fi; o realitate pentru care tot ce pare să conteze ține de performanță, luptă, putere și invulnerabilitate. O realitate care ne face să ne jenăm, să ne temem și să ne închidem până într-acolo încât, pur și simplu, ajungem să nu mai simțim nimic.

Vestea bună este că această realitate poate fi schimbată. Iar noi ne putem transforma raportul cu propria senzualitate învățând să fim mai prezente, să trăim în conexiune cu energia feminină și deschise către a explora practicile și ritualurile care ne apropie de emoțiile și corpul nostru, sănătos și sigur.

Despre toate acestea, despre puterea vindecătoare a senzualității, precum și despre legătura strânsă dintre senzualitate și sexualitate, vorbim mai multe pe 19 februarie, la ora 20.00. Te aștept LIVE, pe Facebook, cu întrebări și curiozități despre feminitate, senzualitate, intimitate și orice altceva simți că vrei sau că ai nevoie să știi pentru a crește și înflori.

Pe curând!

Feminintate, Cu Oana Stoianovici