2 MODURI DE A OBȚINE CEEA CE ÎȚI DOREȘTI – MAI ALES CÂND PARE IMPOSIBIL

Aștept, cuminte, ca taxiul să își croiască drum prin infernalul trafic bucureștean. Îmi fac de lucru cu news feed-ul Facebook-ului. 

Un titlu fâșneț îmi sare în ochi: “Forget about setting goals: focus on this instead”. Urmează o pledoarie interesantă pentru renunțarea la obiective și canalizarea atenției către formarea unor noi obiceiuri și construirea unor sisteme personale, care să facă procesul nu doar mai eficient, ci și mai plăcut.

De acord.
Dar…

• Care ar fi, totuși, calea cea mai feminină care ar putea să înlocuiască modul tradițional în care suntem obișnuite să ne uităm la obiective?
• Cum ar trebui să ne poziționam vis-a-vis de dorințele noastre pentru a crește șansele ca ele să devină realitate?
• Ce am putea aduce nou la modul în care “vrem” ceva, pentru a reduce presiunea, dar și frustrarea, atunci când rezultatele întârzie să apară?

Ei bine, în primul rând, trebuie să învățăm să adresăm cu maturitate cuvântul “dorință” – înlocuindu-l cu o “intenție” specifică.

În ce constă diferența?
 
O intenție clară este prima și una dintre cele mai importante părți în cadrul oricărui demers transformațional. Iar a învăța să deconstruiești o “dorință” vagă în intenții mai mici, dar clar articulate, este locul de unde trebui să începi. În intenție “captezi” dorința și elementele de fantezie ale fetiței tale interioare și îi creezi o traiectorie conștiență, concretă și, mai ales, realizabilă. Intenția traduce o ancorare fermă în viitor și trasează o linie de acțiunea consistentă și matură.

Apoi, pentru ca această distincție să fie una funcțională, trebui să înveți să îți securizezi intenția cu granițe sănătoase.

Ce înseamnă asta?

Că trebuie să dezvolți acea capacitate de a-ți observa atent propriile dorințe și de a putea diferenția ce și cât din intenție aparține femeii, ce și cât aparține fetiței și ce și cât sunt elemente preluate din mediu, credințe și valori dobândite de-a lungul timpului – și care nu sunt ale tale. 

Doar când ai claritate cu privire la aceste diferențe vei putea fi sigură că ai pus o linie de demarcație corectă între fantezie și intenție.

Iar ca să poți face asta trebuie să incluzi – cât se poate de serios – posibilitatea de a spune “nu”. Abia atunci când învățăm să spunem “nu” – cu putere și autenticitate – în fața unor dorințe care nu ne aparțin și care nu ne împlinesc, vom putea dobândi claritate cu privire la propriile noastre intenții.

Libertatea de a spune “nu” este, adesea, calea către a obține ceea ce îți dorești.

Ești pregătită să faci asta?

p.s. Dacă te simți, în orice fel, intrigată de articolul de mai sus, te invit, cu putere, să te înscrii la newsletterul nostru. Săptămână de săptămână, pregătim, pentru tine, conținut special, exerciții practice și seri deschise, menite să îți ofere sprijin și ghidare în procesul tău de creștere și transformare.