Te-ai surprins, vreodată, manipulând prin intermediul emoțiilor?

Te-ai surprins, vreodată, manipulând prin intermediul emoțiilor?

O facem mai des decât îți închipui, la prima vedere.

Gândește-te, de pildă, de câte ori ai apelat la emoții pentru a obține ceva de la partenerul tău, de la părinți, prieteni sau chiar de la colegi și șefi.

Arsenalul manipulării emoționale poate fi deosebit de vast – el poate începe cu lacrimi dramatice, continuă cu seducție și poate ajunge chiar la forme variate de agresivitate.

Modul manipulativ de a obține ce ne dorim este, în realitate, o “umbră” care se naște în copilărie.

Cu alte cuvinte, atunci când nu suntem siguri pe ceea ce vrem și putem și nu știm să comunicăm cu putere și claritate, apelăm la manipularea emoțională.

O alta “umbră” este “Prințesa în pericol” – ea nu se joacă cu emoțiile celor din jur, ci așteaptă să fie salvată din propria viață. Este permanent nemulțumită și se poziționează ca victimă, în orice context.

“Prințesa în pericol” și “Manipulatoarea” sunt umbrele pe care le dobândim din copilărie, atunci când nu reușim să ne facem văzuți și auziți în fața adulților.

Ele se perpetuează, apoi, în viața noastră adultă, limitându-ne accesul la intimitate și onestitate în relații.

Fără să ne dăm seama, aceste comportamente create în copilărie nu mai reușesc să ne ofere soluții care ne aduc împlinire, ulterior, în energia adultă.

Avem, așadar, nevoie să învățăm un alt fel de a comunica, vulnerabil și transparent, să ne educăm în a obține ce ne dorim matur și responsabil și să ne simțim văzuți și auziți.

Ce nevoi neîmplinite crezi că se ascund în spatele acestor umbre?

Și cum crezi că le poți împlini?

Dacă ești curioasă să explorezi mai mult și să afli care este legătura dintre aceste “umbre”, structurile arhetipale și Copilul Interior, te aștept în seara aceasta (joi, 21 mai, începând cu ora 20.00), la ultima Seară Deschisă dedicată Copilului Interior, din acest an.

Trecem împreună prin toate distincțiile, iar tu ai ocazia să afli mai multe detalii despre programul Copilul Interior, care debutează pe data de 28 mai, ce va aduce el nou în viața ta și cum te poate ajuta să reconciliezi farmecul și magia copilăriei, cu o viață adultă trăită cu putere.

Rezervă-ți locul aici.

Acest eveniment are loc online, iar înscrierea este gratuită.

Pe curând!