Ritual de feminitate: respirația pântecului

Sper că practica celor 20 de minute de iubire de sine, pe care ți-am împărtășit-o, cu două saptămâni în urmă, ți-a adus căldură și inspirație.

Femeile iubesc ritualurile; iubesc mediația care le aduce în contact cu sufletul și corpul lor, iubesc atingerea blândă și iubesc intimitatea emoțională, pe care practicile de feminitate o facilitează.

Există numeroase resurse care ne ajută să fim în contact cu emoțiile noastre. Însă, pe zi ce trece, cred, tot mai mult, în puterea ritualului conștient.

Atunci când respirăm cu inima și cu pântecul nostru și ne mișcăm corpul, fluid, se produce o integrare extrem de feminină a emoțiilor, iar asta conduce către vindecare.

Așadar, după ce, în urmă cu două săptămâni, am adresat iubirea de sine, cu ajutorul celor 20 de minute de respirație cu Inima sacră, astăzi te invit la un alt ritual de feminitate: respirația pântecului.

Intenția acestei practici este aceea de a adresa nevoia fundamentală de stimă de sine și respect.

Pasul 1 Respiră conștient

Găsește un loc în care te simți confortabil și în siguranță. Întinde-te pe podea sau pe o saltea tare sau așează-te în poziție lotus. Ai grijă să îți menții coloana perfect dreaptă, pentru a permite energiei să circule corect, în corp.

Începe prin a respira conștient, cu atenție la ritmul respirației. Nu încerca să forțezi, într-un anume fel, modul în care respiri. Păstrează ritmul firesc, dar fii prezentă la ceea ce faci.

Continuă să respiri conștient pentru trei minute.

Pasul 2 Fii prezentă în corp

După cele trei minute de respirație conștientă, începe să îți atingi corpul, încet și cu blândețe.

Începe cu palmele, continuă cu antebrațele, apoi cu brațele, umerii, sânii, pântecul și coboară către șolduri, coapse, gambe și picioare.

Scopul acestui pas este să te aducă prezentă în corp și să începi să te raportezi la el ca la un spațiu de siguranță.

Nu căuta senzații specifice. Urmează, pur și simplu, conturul corpului tău, până devii conștientă de forma și limitele sale.

Continuă să faci asta preț de minimum trei minute.

Reține pașii 1 și 2. Îi vei regăsi, recurent, în toate ritualurile noastre de feminitate. Respirația conștientă și prezența în corpul fizic sunt două exerciții puternice și eficiente, care te ajută să rămâni în contact cu prezentul.

Pasul 3 Respiră cu pântecul

Când ești gata, așează-ți ambele mâini pe pântec. Ține degetele apropiate, fără, însă, a le încorda și imaginează-ți că ai, în palme, o mingie mică, de cauciuc.

Începe să respiri încet și profund, din abdomen, îmaginându-ți cum o rază de lumină aurie îți circulă din palme, prin pântec.

Apoi, închipuie-ți cum această rază de lumină formează cercuri de energie care, cu fiecare inspirație și expirație, se extind, puțin câte puțin, până îți cuprind tot corpul.

Respiră astfel minimum trei minute.

Fii blândă cu tine, relaxează-te și acordă atenție emoțiilor care încep, chiar și foarte subtil, să iasă la suprafață.

Fă asta preț de minimum trei minute. Dacă simți, poți continua meditația, atât cât cosideri că este potrivit pentru tine.

Pântecul este depozitarul energiei feminine sacre. Prin pântec creăm, din pântec îzvorăște strălucirea noastră și prin pântec manifestăm cele mai puternice dorințe și pasiuni.

Pare-se, comunitatea științifică a ajuns chiar la un conses interesant privind “supremația” pântecului; se spune că peste 70,000 de terminații nervoase se ascund în pântecul nostru, comparativ cu cele 50,000, cât ar exista la nivel cerebral. În tradiția Tao, pântecul este locul în care sunt stocate emoțiile noastre, iar în filosofia Tibetană aici este centrul afecțiunii, al conexiunii emoționale și creativității.

Atunci când respirăm cu pântecul, activăm energia creației. Iar această activare ne oferă vitalitatea de care avem nevoie pentru a ne simți văzute, apreciate, magnetice și senzuale.

Există, oare, vreo femeie care nu își dorește asta?

Te las cu această întrebare și îți doresc să te bucuri la maximum de acest nou ritual de feminitate!

Cu drag și prețuire,