Abundența — mit, realitate și posibilitate

Am făcut, de curând, un exercițiu de imaginație care m-a dus într-un loc cât se poate de interesant. Astăzi, simt să îți împărtășesc ideea care s-a născut din acest joc.

În urmă cu doar câteva zile, m-am întrebat ce aș schimba, concret, la lucrurile pe care copiii le învață la școală. Și nu mă refer doar la clasele primare, ci la absolut toate vârstele.

Au spus “prezent!” tot soiul de idei trăznite, unele posibile, altele posibile doar printr-un extraordinar nivel de deschidere. Însă, de departe cea mai intersantă idee care a aterizat a fost — un curs despre abundență! Da, știu, sună vag, dar nu este.

Iată explicația — 99% dintre oamenii pe care am avut ocazia să îi cunosc sau să îi antrenez, de-a lungul anilor, aveau în minte acestă convingere absolut de neclintit, cum că “este imposibil”. Nici nu mai contează despre ce ar fi fost vorba, în cazul fiecăruia. Un lucru era cât se poate de clar: “este imposibil”!

Un job mai bun? — Ah, nu! Este imposibil!
O poveste de dragoste ruptă din filme? — Imposibil, în mod clar!
Mai multă încredere de sine? — Așa ceva este imposibil!
O relație mai bună cu șeful? — Im-po-si-bil!
O viață socială plină de noutate? — Greu, aproape imposibil!

Nu mai este, de mult, un mister faptul că societatea se pricepe de minune să ne demonstreze că visele sunt imposibile. Devine, însă, tot mai clar și că, prinși în această lume a negării continue, ajungem să vedem ca fiind “imposibile” până și cele mai simple sau firești lucruri.

Acest cerc vicios trebuie rupt. Sper, din inimă, că ești în asentiment cu mine și că ești de acord să facem împreună pașii către abundență.

Ce înseamnă abundența, dincolo de mit?

1. În primul rând, înseamnă că trebuie să deprinzi obiceiul de a face totul (chiar și cele mai banale lucruri) cu energie și vitalitate. Dacă la început se simte nenatural (sau, cum spuneam, imposibil), vei vedea că, în timp, prin exercițiu constant, va deveni o a doua ta natură.

2. O altă distincție importantă a abundenței este aceea că trebuie să înveți să folosești, cu respect și creativitate, toate resursele pe care le ai la îndemână — oricât de puține ar fi ele, la început.

3. Apoi, abundența te învață să incluzi în viața ta, de zi cu zi, prin gesturi mărunte, dar cărora le aloci semnificație, frumosul, armonia și confortul.

​​​​​​4. Și, nu în ultimul rând, abundența mai implică să ai aproape un sistem de sprijin funcțional, pe care să te bazezi atunci când ai grijă de tine sau de alții.

Sigur,​​​​​​​ drumul către abundență nu se parcuge peste noapte și este diferit pentru fiecare dintre noi.

De aceea, cel mai important lucru, pentru început, este să​​​​​​​ îți înțelegi nevoile personale și să începi să îți construiești sau să identifici acest sistem de sprijin.

Apoi, vei merge mai departe,​​​​​​​ cu deprinderea ABC-ului despre gestionarea propriei energii vitale și a resurselor pe care le ai la îndemană.

Pentru că ​​​​​​​— îți voi spune un secret — arta abundenței înseamnă să știm cum să generăm surplus de energie și resurse pentru noi și pentru alții, acum și în viitor.

Am să mă opresc acum, însă te invit să continuăm acest dialog, cu lucruri încă și mai concrete, la următoarele ediții de Introducere în Tainele Feminității Sacre.

Abundeța și generarea ei este unul dintre lucrurile concrete cu care lucrăm în Tainele Feminității Sacre, iar comunitatea de femei care se naște în urma acestui ritual de inițiere este cel mai frumos și mai puternic sistem de sprijin pe l-am văzut, vreodată, născându-se organic.

Uită de ce “este imposibil” și condu-ți viața în direcția pe care o vrei și pe care o meriți!

​​​​​​​Feminintate, Cu Oana Stoianovici